Komunisté oznámili kandidáta do senátu

- Do doplňovacích senátních voleb v Praze 1, které se budou konat poslední srpnový víkend, se zaregistrovalo pět kandidáti. Ivan Medek, kterého nominovaly strany čtyřkoalice, Elvíra Tomášková kandidující za Stranu venkova, podnikatel Václav Fischer jako nezávislý a Karel Srp, kterého nominovala ČSSD. V sobotu oznámila svého kandidáta i KSČM, a to poslance Stanislava Fischera. ODS svého kandidáta na místo po zemřelém Václavu Bendovi oznámí až v pondělí.
Jméno IVAN MEDEK ELVÍRA TOMÁŠKOVÁ VÁCLAV FISCHER

STANISLAV FISCHER

KAREL SRP
Strana, za kterou kandiduje Strany čtyřkoalice (KDU-ČSL, Unie svobody, ODA a DEU) Strana venkova Kandiduje jako nezávislý KSČM ČSSD
Krátká biografie Čtyřiasedmdesátiletý Medek, který byl do loňského prosince vedoucím prezidentské kanceláře, není členem žádné politické strany. V případě svého volebního úspěchu se chce věnovat zlepšení politické kultury v ČR a zamezit dalšímu posilování krajní levice. Tomášková, známá jako kritik práce současné justice, se angažuje zejména jako právní zástupkyně neúspěšných restituentů. Kandidaturu do horní komory parlamentu chápe jako možnost, jak seznámit veřejnost se svými názory a požadavky. Fischer emigroval v roce 1978 z tehdejšího Československa. Krátce žil ve Švýcarsku, poté se odstěhoval do Německa, kde začal podnikat a později získal německé občanství. Je majitele cestovní kanceláře Fischer Reisen. Fischer je poslancem za KSČM. Narodil se  1936.Je členem poslaneckého výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.
26 let pracoval v akademii věd, kde se zabýval kosmickou fyzikou.
Dvaašedesátiletý předseda Artfora - Jazzové sekce Karel Srp byl komunistickým režimem odsouzen v politickém procesu s Jazzovou sekcí a dva roky vězněn. Patří k zakladatelům Hnutí za občanskou svobodu. V takzvaném Cibulkově seznamu je však uveden jako tajný spolupracovník a důvěrník Státní bezpečnosti s krycím jménem "Hudebník" muž stejného jména a data narození.
Řekli "Považuji za vůbec nejdůležitější věc zlepšení politické kultury u nás, to je první bod. Za druhé, stanovit jasně priority pravicové politiky a zabránit dalšímu růstu preferencí krajní levice." "Vzhledem k tomu, že mou kandidaturu zaštítila Strana venkova, nemusím sbírat tisíc podpisů." "Chcete, aby v Senátu usedly skutečně nezávislé osobnosti, které budou rozhodovat bez ohledu na zájmy politických stran?" "Uvnitř naší strany uděláme všechno pro to, aby naši členové si dva Fischery nepopletli.Pokud se někdo splete, KSČM na tom nebude škodná." Místopředseda KSČM Miloslav Ransdorf: "V šedém myšlenkovém prostředí druhé komory parlamentu by byl jistým oživením".

Kandidáti na uvolněné místo v Senátu


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video