Diskuze

Kojení v koncích. České porodnice podle průzkumu nedodržují standardy UNICEF

Porodnice by měly podle UNICEF a Světové zdravotnické organizace dodržovat deset kroků vedoucích k úspěšnému kojení. Většina českých porodnic se dokonce pyšní titulem „baby friendly hospital“, který značí, že je skutečně následují. Iniciativa Šestinedělky a Česká ženská lobby zjišťovaly, zda tomu tak skutečně je. Všech deset kroků vedoucích ke správnému kojení podle jejich průzkumu nedodržela žádná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nezaznamenal jste, ze vyssi primati se uci od rodicu nebo starsich prislusniku tlupy? Mlade samice pomahaji tem starsim s peci o mladata a uci se, jak se starat o ta sva, az je budou mit. Cim je mozek savcu a jejich inteligence rozvinutejsi, tim mene u nich funguji pudy a tim vice se musi ucit.

0 0
možnosti
MK

Ale poradil. Porodni baba, matka nebo jina zkusena zena.

0 0
možnosti
LJ

Začít s kojením není úplně jednoduché. Všechno je nové, jiné, obrovská změna. Nevyspíte se, všechno bolí, miminko pláče a nejde utěšit, pokud se správně nepřisaje, tak je hladové. Nemocniční prostředí tomu nepomáhá...navíc vážení před a po kojení...totální stres. Plus ta řvoucí reklama všude kolem, to máš pak fakt pocit, že tvé obyčejné prso nestačí a máš komplex. Tohle ta sestra, která tam slouží už tolik roků-rutina, prostě už nechápe. Doktor-chlap už vůbec ne. Pro personál je hlavní poslat domů zdravou a živou matku se zdravým a živým potomkem. Doporučila bych zakázat reklamu na um. mléka v porodnicích!!!!

0 0
možnosti
DU

Tak nějak mám pocit že naše společnost nezvratn míří k zániku, když na zcela přirozenou věc jako je kojení potřebují matky školení..........to mi chtějí říci že člověk jako jediný savec neumí své dítě nakrmit bez nšjakých instrukcí? Myslím sižec většina matek by to zvládna v pohodě bez školení, pokud by je furt někdo nestresoval a nevytvářel pocit že to dělají blbě......

0 0
možnosti
PL

Pro chudé národy je kojit zcela přirozené. Když jsme byli v Malawi, seděl jsem v jejich minibusu mezi dvěma ženami. Obě jak na povel vytáhly prsa a začaly kojit. A mezi nimi já s lahváčem. Asi bychom měli přestat řešit kraviny a chovat se přirozeně.

2 0
možnosti
LM

Prirozene je svym zpusobem odtahnout zenu za pacesy do jeskyne...

Nase spolecnost je vylozene proti prirozenosti.

0 0
možnosti
PJ

P29e77t42r 16J73a60r34o74š

17. 10. 2018 21:54

Skoro mi prijde, ze kdyby si matky na emimino.cz odhlasovaly, ze gravitacni zakon musi byt zrusen, tak se snad budou muset prepsat i ucebnice fyziky.

1 0
možnosti
PJ

P79e60t78r 35J21a63r41o45š

17. 10. 2018 21:49

To je tak, kdyz se zacne delat veda i z naproste banality. Kdyz zacnete hledat slozitosti i v tom kde nejsou, tak nezvladnete udelat lautr nic.

0 0
možnosti
JU

J85a10n 80U76l66r97i54c75h

17. 10. 2018 13:12

;-D Standardy, strategie školení. LOL.

Kojení je přirozená, pudová činnost. Kojí i kočky nebo krávy. Školení a strategií netřeba.

1 0
možnosti
PJ

P19e67t34r 61J50a56r55o47š

17. 10. 2018 17:24

S timhle pristupem moc penez ze systemu nevysajete.

0 0
možnosti
MK

Zkuste se do situace vžít: Vystresovaná prvorodička, která nikdy nekojila. Sestra je pak jako autorita, která o tom musí přece vědět nejvíc.

A všichni, co tu hřímáte, že je to ta nejpřirozenější věc, tak ano, máte pravdu, je to přirozené. Ale přesto se to musí člověk učit. Stejně jako chůzi. Je to o tom, že když se dítě přiloží špatně, tak mu teče míň mléka, musí se víc namáhat, díky tomu má hlad (řvoucí neklidné dítě) a v nejhorším případě neprospívá. Špatné přikládání se také projeví odřenými nebo prasklými bradavkami a to bolí jako čert.

Výsledkem je hladové dítě a máma, která se kvůli strašné bolesti kojení bojí. Takhle se přetrpí 1-2 měsíce a konečně se matka naučí dítě správně přikládat, bradavky se zahojí a je klid. Jenže kolik žen vydrží trpět i ten 1 měsíc??? 30 % z nich přejde na sunar.

Proč neukázat správnou techniku kojení hned v porodnici, aby se tomu všemu dalo vyhnout???

1 0
možnosti
IU

Absolutně nechápu, co se řeší- vždyť dříve žádné tzv. poradkyně na cokoliv nebyly a přitom je zcela přirozené, že žena po porodu začne kojit - mluvím z vlastní zkušenosti. Dítka vyrostla ve zdatné chlapy-;-)

2 3
možnosti
LM

Já zase nechápu, proč jsou v nemocnicích oddělení chirurgie. V životě jsem neměla nic zlomeného a děti bez ní taky vyrostly. ;-)

5 0
možnosti