Václav Klaus mladší

Václav Klaus mladší | foto: David Neff

Klaus mladší prodával byt. A nevěděl o tom

  • 58
Večer usínal jako majitel bytu 2+1 v Peci pod Sněžkou a ráno se vzbudil a jeho byt v lukrativním horském středisku prodával soused. Bez jeho vědomí. Taková nepříjemnost potkala tento týden prezidentova syna Václava Klause.

Když reportéři MF DNES pátrali po majetku rodiny hlavy státu, zjistili, že byt Klause mladšího v Peci pod Sněžkou převáděl podle katastru nemovitostí letos v březnu jeho soused František Kalemba na nové majitele z Prahy-Břevnova.

"To je nějaký omyl, ne? Já o tom vůbec nevím, teď na to tady koukám na internetu," reagoval na upozornění MF DNES Václav Klaus mladší.

V té době už byl převod jeho bytu na katastru nemovitostí zastaven. Úředník si naštěstí všiml, že Kalemba není majitelem zmíněného bytu, a tak ho nemůže prodávat. Díky němu tak Václav Klaus mladší o byt "technicky" nepřišel.

. Klaus je schopný makléř, cena jeho nemovitostí vzrostla o 12 milionů

"Při rozhodování o vkladu do katastru nemovitostí jsme zjistili, že je ve smlouvě uvedena chybná jednotka. Tedy že pan Kalemba neprodává svůj byt, ale jednotku pana Klause. Řízení jsme proto zastavili a pana Kalembu o tom neprodleně informovali," řekl MF DNES ředitel trutnovského katastrálního úřadu Pavel Prouza.

Chybu přiznal redakci i sám František Kalemba. Ten však tvrdí, že nebyla na jeho straně, ale u pracovníků katastru nemovitostí. "Prodávám v domě svůj byt a úředník špatně pochopil z kupní smlouvy, o kterou jednotku se jedná. Omylem tam zapsal byt mého souseda Václava Klause," uvedl Kalemba.

Poté, co úřad chybu zjistil, vzal Kalemba návrh zpět a smlouvu opravil. "Pan Klaus s tím nemá nic společného. Omlouvám se mu," řekl František Kalemba.

Václav Klaus mladší to přešel s úsměvem. Překvapen byl jen tím, že ho o chybě nikdo neinformoval. Dozvěděl se to až od MF DNES. "Je to divné, nikdy jsem neslyšel o tom, že by se někomu něco takového stalo," kroutil hlavou prezidentův syn.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video