Billboardy parodující ODS - Billboard parodující ODS ve Vršní ulici v Praze. | foto: Jan Průša

Kdo poslal Langra na billboardy, agentura tají

  • 428
Emoce po technoparty CzechTek neutichají. V ulicích a na dálnici se objevily billboardy parodující ODS. Právě její politici nejhlasitěji kritizovali policejní zásah u Mlýnce na Tachovsku. Kdo si vylepení billboardů objednal, odmítá reklamní agentura sdělit.

Billboard si můžete prohlédnout ZDE

Topolánkova strana si v polovině srpna zaplatila podél trasy z Prahy do Brna a zpět deset billboardů, na nichž – ovšem anonymně – pod heslem "Humor proti násilí" vtipkovala na téma policejního zásahu proti CzechTeku. - více zde

V září "billboardová válka" přitvrdila. Tentokrát se cílem vtipů na plakátech stala ODS. Na fotomontáži stojí v objetí místopředseda Langer se stranickou kolegyní Miroslavou Němcovou.

"Zařídíme TechnoPárty i ve vaší obci," vložil autor do úst rapující místopředsedkyni Sněmovny. Nepřehlédnutelnou součástí je i nabídka lehkých drog CZECHTEK MENU.

Billboardy visí na reklamních plochách společnosti Outdoor Akzent. Ta však nechce prozradit, kdo si je objednal. Tají i to, kolik jich vyvěsila. "Informace tohoto typu nesdělujeme," odvětila iDNES pracovnice firmy.

Sociální demokraté popírají, že by za kampaní stáli a billboardy objednali oni. "V žádném případě nebudeme podobné praktiky používat," řekla iDNES mluvčí Lucie Vaverová.

ODS: Je to hloupé
Představitelé ODS se baví. "Ještě jsem je neviděl, ale slyšel jsem o nich," reagoval pobaveně Ivan Langer. "Pokud by to byla odveta ČSSD, tak bych musel konstatovat, že je to nedostatek invence a nápaditosti," řekl Langer iDNES.

Billboardy se podle něj nakonec obrátí proti těm, kteří je vymysleli. "Postrádají jakýkoliv humor a smysl pro ironii," dodal Langer.

"Na první pohled to může vypadat jako odveta ČSSD, byly by to však spekulace," řekl iDNES mluvčí ODS Jiří Sezemský. "Je to tak strašně hloupá záležitost, že nestojí za žádnou reakci," shodl se Sezemský s Langrem.

Billboardy parodující ODS


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video