Diskuze

Mezi nákazou koronavirem a záněty dětí může být souvislost, naznačuje i SZÚ

Vzácná Kawasakiho nemoc postihující děti by mohla být častější v zemích silně postižených koronavirem, napsal Státní zdravotní ústav. Vědci, kteří ji a další podobné syndromy zkoumají, by se podle ústavu měli zaměřit na imunitní odpověď na virové spouštěče této nemoci. Souvislost mezi šířením Kawasakiho nemoci a covidu-19 je nyní předmětem bádání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Moje dítě je zanícený čtenář. Má koronavirus?

0 0
možnosti
IK

Dlouho trvající...nemá být dlouhotrvající?

0 0
možnosti
OK

Zánět dětí - strašná choroba. Zánět kuřat, koní nebo vojtěšky, to bude hrůza!

1 1
možnosti
MK

Horší než zánět zubu.

0 1
možnosti
JK

Už nestačí běžné strašení, tak se sahá po těch nejpodlejších Rv

9 14
možnosti

A co byste rád? Aby se informace cenzurovaly? Jestli vás to rozrušuje, tak to nečtěte. Jsou lidé, kteří chtějí naopak maximum informací.

9 0
možnosti
RB

V zemích EU a Velké Británii bylo 230 takových případů, dvě děti zemřely. V italském Bergamu se nemoc projevila třicetinásobně více, než je běžné. Souvislost s covidem-19 sice nebyla dosud prokázána, zdá se ale podle vědců pravděpodobná.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kawasakiho-nemoc-deti-vzacna-koronavirus-statni-zdravotni-ustav-vyskyt-casty-covid.A200520_202254_domaci_pmk

Takže pokud byl doposud v Bergamu běžně jeden případ, tak teď jich je 30 ? tj. cca 13% případů z celé EU se soustředilo do města, které má 120 tisíc obyvatel ?

5 1
možnosti
JK

Moc logiky, málo paniky... R^

5 2
možnosti
VH

V95í33t 42H61r86a86d40i63l

20. 5. 2020 21:49

Nechápu mernou jednotku "do pěti let, za rok"?

1 0
možnosti
MH

Při dobrém vyjadřování redaktor napíše do pěti let věku. Tady to holt chybí. Na druhou stranu - než se zeptám, trochu přemýšlím. ;-)

1 0
možnosti
OL

A hysterie pokračuje.... další důvod nedávat děti do škol a sedět doma na ošetřovném.

A když covid, tak proč ne chřipková epidemie na podzim?

"Já mám doma starou babičku, nechci riskovat" A tak šup zas pěkně na podzim domu....

Myslete si co chcete, ale vsadím se, že tlak na "nepracování" z "bezpečnostních důvodů" bude pokračovat i kdyby se covid zcela vypařil. Kdo tomu bude klást odpor? Babišova vláda niemandů, která nemá žádné silné politické postoje a jenom uhýbá tomu, kdo jim může udělat problémy? Aby tam přežili co nejdéle? Vojtěch, Plaga? A kdyžtak se to odborně přikryje, však on to Prymula podpoří nějakým doporučením o žití v komunitě či dalším sociálním distancováním...

Distopický svět na obzoru.....

4 13
možnosti
SS

Tak ted nevim, kdo je hysterictejsi? Proste zprava o hypoteze. Nikde nevidim doporuceni aby lide neposilali deti do skol. Nebo uz neni mozne informovat o tom o cem lekari jednaji?

12 2
možnosti