Kateřina Zemanová za nadační fond předala dary Ústřední vojenské nemocnici

  • 37
Dcera českého prezidenta Kateřina Zemanová ve středu předala dárky od Nadačního fondu Miloše Zemana Ústřední vojenské nemocnici. Mezi dary patřily dezinfekční prostředky, roušky či respirátory. Akce na podporu nemocnice a očkování se také zúčastnili ředitel akce Anděl mezi zdravotníky David Novotný a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula.

„Mezi dárky se nacházely ústenky, jednalo se o dezinfekce a injekční stříkačky,“ řekla pro iDNES.cz dcera českého prezidenta, která za nadaci Miloše Zemana předala dary nemocnici.

Akce se zúčastnil také David Novotný, ředitel akce Anděl mezi zdravotníky, která je určená pro lékaře, zdravotní sestry, pečovatele, lékárníky a záchranáře. „Zahájili jsme zde nový ročník akce Anděl mezi zdravotníky, kde jak pan profesor Prymula, tak Kateřina Zemanová přijali záštitu,“ doplnil.

Akce se zúčastnil i bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula, který na místě vyjádřil velkou podporu očkování proti nemoci covid-19. „Veškeré akce na podporu očkování jsou naprosto nezbytné, protože vnímání lidí očkování se opravdu vyvíjí v čase,“ řekl. 

Nadační fond Miloše Zemana. Kateřina Zemanová - předání daru pro ÚVN nemocnici. (7.dubna 2021)

Uvedl také, že z počátku podporu očkování veřejnost vyjadřovala pouze ve čtyřiceti procentech, popularita očkování ale podle něj stoupá. „Lidé začínají chápat, že se možná jedná o jedinou cestu, jak se vyhnout těm nepopulárním plošný opatřením,“ řekl na závěr. 

Nadační fond prezidenta republiky byl založen v roce 2013. Původním účelem fondu bylo, v souladu se zakládací listinou a se Statutem Nadačního fondu, přispívání ke snížení dluhového břemene České republiky, a to za dobrovolných příspěvků prezidenta a dalších občanů.

Účel fondu se radikálně změnil v roce 2015, kdy bylo rozhodnuto, že peníze půjdou na podporu Fondu ohrožených dětí, který provozuje Klokánky. Podle oficiálních stránek nadačního fondu bylo k 21. březnu 2021 na účtu 295 214 korun. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video