Karlův most

Karlův most si zaslouží, aby lidé, kteří po něm chodí (a zároveň ho tak opotřebovávají, nebo-li ničí), platili za jeho přechod mýtné. Vždyť denně tam projdou určitě desetitisíce lidí. Přitom za navštívení kulturních památek se většinou platí. Získali by se peníze na opravu, jak samotného mostu, tak na opravu soch.

Pokud dojde k opravě Karlova mostu a bude tak na delší dobu uzavřen, nemyslím, že to bude katastrofa pro turistický ruch (dle slov architekta Lukeše). Praha ani celá Česká republika není jen a pouze Karlův most.

Naopak. Turisté budou obdivovat i jiné památky a najdou další důvod, proč se sem za pár let vrátit. Spousty památek na celém světě byly několik let uzavřeny kvůli rekonstrukci a nemyslím, že by to turismu v těchto oblastech nějak uškodilo. (Např. věž v Pise)

Především bych chtěla upozornit na stále poukazovaný turistický ruch. Turisté nejsou střed vesmíru. Karlův most je naše národní dědictví a ne turistů. Když rekonstrukci, tak hlavně kvůli nám všem a samotnému mostu.
R. Kohlíčková, Praha
mailto:kohlicek@volny.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video