Kalousek: Chci bojovat proti potratům

  • 13
Čtenářům odpovídal v on-line rozhovoru nově zvolený předseda lidovců Miroslav Kalousek. "Počet potratů je stále tak vysoký, že se před tím nedají zavírat oči. Přeji si bojovat proti potratům, ... ale kriminalizace tento problém nevyřeší," řekl v jedné z odpovědí Kalousek.

Odpovědi Miroslava Kalouska ZDE.

Nový předseda lidovců jakékoli změny ve vládě rezolutně odmítá. "Naši tři ministři mají ve vládě důvěru členské základny," říká nový šéf.

Podle komentátorů zvítězila spolu s Kalouskem pravicová část KDU-ČSL. Ani sám nový předseda se přesto nechystá do kroků vlády zasahovat více než dosud.

"V tuto chvíli nevidím důvod. Vláda musí důležitá rozhodnutí konzultovat se sněmovnou, v níž jsem," řekl v neděli v rozhovoru pro MF DNES. - více zde

Miroslav Kalousek je ovšem skvělým politickým hráčem a nikdo nemůže čekat, že hned zveřejní své skutečné záměry, píše MF DNES.

ČTĚTE TAKÉ:
Kalousek je novým šéfem lidovců

Čtenářům odpovídal v on-line rozhovoru nově zvolený předseda lidovců Miroslav Kalousek. (12. listopadu 2003)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video