Jsme na křižovatce

Náš prvý president T.G.Masaryk ještě v důchodovém věku emigroval do boje proti útlaku Rakouska-Uherska, cestoval po revolučním Rusku, loboval po světě, riskoval své zdraví a život bez jistoty, že to bude mít pro něj a pro zemi význam. Ale jeho osobní potřeba jít a konat proti utlačovateli neměla alternativu.

E. Beneš neměl rovněž jinou variantu než opustit zemi a bojovat proti utlačovatelům. Aby se to dějinně vyvážilo, šli zase naopak K. Gottwald, A. Zápotocký, A. Novotný, L. Svobody a G. Husák více či méně utlačovatelům na ruku a připomenuli národu heslo "Poturčenec horší Turka". Po půl století, díky bohu, se stal presidentem člověk, který stejně jako naši první dva presidenti měl svůj smysl života žít v pravdě. Nyní jsme na křižovatce. Můžeme si vybrat člověka s vírou v boha, bez majetku a s jasnou historií k "Poturčencům" nebo člověka, který odpor proti "Poturčencům" považoval a považuje za "postoj prázdný, strašně lehký a jeho opravdu nezajímající".  Máme teď dva presidentské fan kluby, přibude třetí ?


 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video