„Robin Hood“ z Mírova. Jiří Kajínek byl odsouzen za vraždy, vždy to však...

„Robin Hood“ z Mírova. Jiří Kajínek byl odsouzen za vraždy, vždy to však popíral a dostal prezidentskou milost. Každopádně víme, že lupiči a další násilnické typy přitahují ženy. | foto: Profimedia.cz

Jiří Kajínek se stane ředitelem věznice. Zahraje si ve filmu Tewyx

  • 75
Bývalý vězeň odsouzený za dvojnásobnou vraždu v Plzni Jiří Kajínek si zahraje v novém filmu Tewyx. Ztvární roli ředitele věznice Karla Smitheho. Lístky na veřejné natáčení 28. září v Mladé Boleslavi si zájemci mohou zakoupit online.

Filmový štáb aktuálně ukončuje 35. natáčecí den z celkových 60. Práce tak budou pokračovat v lokacích věznice v Mladé Boleslavi, kde se ve své roli ředitele věznice Karla Smitheho představí i Jiří Kajínek. 

Natáčení v Mladé Boleslavi ve vězení je veřejné. Zájemci se tak mohou na natáčení podívat. Kapacita míst je však omezená.

Tewyx je americký film, který se natáčí podle stejnojmenného knižního bestselleru.  Knižní předloha je k dostání jak v českých, tak v zahraničních knihkupectvích, a to v 58 jazykových mutacích. Režisérem a scénaristou filmu je Alex Adams. Film se točí ve 20 různých státech a očekávaný rozpočet je 35 mil. dolarů.

Jiří Kajínek byl Krajským soudem v Plzni v roce 1998 odsouzen na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Podle jeho slov je nevinný, jeho stížnosti však Ústavní soud opakovaně zamítl. Kajínek se několikrát pokusil za mřížemi o útěk, což se mu podařilo ve věznici Mírov v roce 2000.

Stále čekám na jednoznačný důkaz, řekl dvojnásobný vrah Kajínek

Na svobodu se pak dostal díky prezidentovi Miloši Zemanovi v roce 2017, kdy mu udělil prezidentskou milost. Za tu dobu si Kajínek naklonil řadu obdivovatelů, kteří ho vítali při odchodu z věznice. Do teď ke svým fanouškům mluví skrze sociální sítě. 

Kajínek se do kulturního odvětví zapsal již knihou „Můj život bez mříží“ z roku 2014. O bývalém vězni byl také natočen film Kajínek. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video