Jihlavští hasiči zvítězili v soutěži dvou krajů

Brno - Jihlavští hasiči získali v úterý putovní pohár v první společné soutěži hasičů krajů Jihomoravského a Vysočiny, která se konala v Brně. Své síly si zde hned v několika disciplínách změřili členové dvanácti družstev obou krajů, řekl mluvčí jihomoravských hasičů Ivo Zkoumal. Doplnil, že příští soutěž se bude konat za rok v Jihlavě.

Klání se odehrávalo v areálu brněnského Odborného učiliště požární ochrany a na stadiónu Vojenské akademie. Hasiči museli zvládnout požární útok a také štafetu s překážkovým během. Na její trase musel soutěžící přelézt překážku, přejít po kladině, napojit hadice a zlikvidovat oheň. Po absolvování trasy jej vystřídali kolegové; zvítězilo družstvo s nejrychlejším časem. Součástí soutěže byl i závod jednotlivců, který se však hodnotil za každý kraj zvlášť.

V klání jednotlivců navíc hasiči šplhali po žebříku do čtvrtého patra cvičné věže. Za Jihomoravský kraj získal prvenství Tomáš Loukota z Brna a za kraj Vysočina Luboš Vlčan z Třebíče. "Ze společných krajských klání chceme udělat tradici. Při soutěžích se totiž hasiči nejlépe připraví na společné zásahy," dodal Zkoumal.

Odpočívající hasič


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video