Příliš rychlý exnáměstek.

Příliš rychlý exnáměstek. | foto: Městská policie Moravské Budějovice

Jihlava přišla o náměstka primátora, „závodník“ Vovsík skončil

  • 20
Byl druhým nejmocnějším mužem jihlavské radnice. Ráno ale Radek Vovsík podal rezignaci na post prvního náměstka primátora. Rozhodl se tak poté, co vyšlo najevo, že při vysvětlování svých dopravních přestupků lhal médiím i policistům.

Radek Vovsík na mimořádné tiskové konferenci v Jihlavě přiznal, že lhal a oznámil, že rezignuje na post náměstka primátora (6. srpen 2010)Od úterý jej čeká staronový post. "Vracím se zpět na místo ředitele Dětského domova v Jihlavě," potvrdil MF DNES krátce po podání rezignace Vovsík.

Právě tuto funkci před čtyřmi lety opustil. "Dosavadní paní ředitelka byla jmenovaná na dobu určitou po dobu výkonu mé funkce. Byla to dosavadní zástupkyně ředitele školy, takže se na tento post vrátí," má jasno Vovsík.

Současnou ředitelku Dětského domova Miroslavu Florianovou se nepodařilo zkontaktovat, je totiž na dovolené. "Mohu potvrdit, že pan Vovsík v úterý přijde do práce," uvedla její zástupkyně Dana Kozdasová.

Rezignací na post náměstka Vovsík přišel i o židli městského radního, paradoxně svým odchodem ale může finančně vydělat. Na radnici bude po Vovsíkově odchodu několik změn.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video