Je kapitalismus, tak podnikám, říká Grossová

  • 259
Milující manželka, která jen chtěla dokázat svému výjimečnému muži, že si vzal skvělou ženu. Autoportrét, který si Šárka Grossová nakreslila v pátečním rozhovoru pro Večerník Praha, jako by vypadl z některé z příruček pro šťastný a spokojený život, které s manželem premiérem tak rádi čtou.

PŘÍLOHA:
Vládní krize:
- varianty vývoje
- rozložení sil poslanců

Rozsáhlé interview bylo vůbec první, které Šárka Grossová od začátku rodinné aféry poskytla – veškeré žádosti dosud odmítala.

V rodině Grossových panuje, soudě dle slov paní Šárky, idyla jako řemen: "Mohu říct, že ve Standovi mám svého manžela, přítele, kamaráda i milence v jedné osobě!" pochlubila se manželka premiéra. Teď je však tento výjimečný pár vystaven "neuvěřitelnému honu".

Novináři si dovolují šťourat v jejich majetkových poměrech a podnikání premiérovy ženy a je jim prý jedno, že na ně paní Grossová podává "jednu žalobu za druhou".

Přitom podle paní Šárky je všechno tak čisté: "Chtěla jsem Standovi ukázat, že si vzal skvělou ženu, která se v kapitalismu neztratí. Přece žijeme v kapitalistické zemi a já jako manželka politika podnikat smím." Premiérova žena upřímně nechápe pozdvižení nad faktem, že podniká s dámou, která postavila nevěstinec. "Chtěla jsem, aby na mě byl pyšný, a místo toho má problémy."

Libuše Barková, o niž jde, ovšem na paní Grossovou prý hned napoprvé zapůsobila – jako každý, "kdo je schopen dosáhnout úspěchu". Poprvé se s "Líbou" sešly v jejím kosmetickém salonu.

Paní Grossová v tu dobu toužila po podobném podniku – dělala si totiž zrovna kosmetický kurz a zaujal ji prý především fakt, že "Líba" měla ve svém salonu i "cvičení, kadeřnictví, manikúru, pedikúru, solárium a dětský koutek – to vše v jednom objektu".

"Ať už má Standa klid"
Podle popisu tedy zřejmě nešlo o proslavený nuselský nevěstinec Escade – ostatně v to, že by s ním "Líba" měla něco společného, paní Grossová nevěří dodnes: "Neznám její další podnikatelské aktivity. Dala jsem na vnitřní intuici a ani dnes nejsem přesvědčena, že vše, co se o ní píše, je pravda," míní paní Grossová.

Přesto se paní Grossová rozhodla své podnikání ukončit – ale jen a jen kvůli svému muži: "Asi by to na mém místě udělala každá milující manželka. Standa dal svůj život politice a svou stranu vede dobře." V celém rozhovoru nemusela paní Grossová čelit jediné obtížné otázce – nepočítáme-li tedy tu, "co by si přála od kouzelného dědečka".

I s tou se však paní Grossová vyrovnala: "Moc bych si přála, aby se Standa mohl znovu věnovat své práci a nemusel trávit čas vysvětlováním, proč a jak jeho žena podniká. Vím, že v naší republice je mnoho schopných a výjimečných lidí. Jen si více věřit!"


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video