Ministr kultury Jandák je druhým nejpopulárnějším politikem

Ministr kultury Jandák je druhým nejpopulárnějším politikem | foto: David Port, MF DNES

Jandák dohnal nejpopulárnějšího Paroubka

  • 248
Ministr kultury Vítězslav Jandák se během necelého měsíce ve funkci stal druhým nejpopulárnějším politikem. Příznivě ho hodnotí 52 procent lidí. První je navzdory CzechTeku premiér Jiří Paroubek s 54 procenty. Na opačném konci žebříčku je expremiér Gross, vyplývá z průzkumu STEM.

Průzkumu se na začátku září zúčastnilo 1669 respondentů. Ještě před prázdninami byl nejpopulárnější zesnulý ministr kultury Pavel Dostál.

Po policejním zásahu na technoparty CzechTek klesla podle STEM popularita premiéra Paroubka o devět procent.

O třetí místo se dělí ministr financí Bohuslav Sobotka s ministryní školství Petrou Buzkovou. Pozitivně je hodnotila rovná polovina respondentů.

Nejpopulárnějším opozičním politikem je pražský primátor Pavel Bém z ODS.

Stabilní zůstává situace na opačném konci žebříčku. Nejméně lidí (77 % negativních hlasů) věří expremiérovi a předsedovi ČSSD Stanislavu Grossovi.

O tři procenta méně záporných hlasů nasbíral předseda komunistů Miroslav Grebeníček. Třetí je ministryně zdravotnictví Milada Emmerová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video