Internetové ́Oscary ́ ovládl Ondřej Neff a iDNES.cz

Jen dvě jména zazněla v průběhu udělování cen pro nejlepší internetové projekty a jejich tvůrce Zavináč 2000 dvakrát: Ondřej Neff a iDNES.
Ondřej Neff tak potvrdil svoji dominanci mezi českými internetovými novináři a téměř 2500 čtenářů MF DNES, Reflexu a měsíčníku Internet mu přiřklo i uživatelské ocenění Osobnost roku.
iDNES pak odborná padesátičlenná porota uznala za nejlepší internetové zpravodajství a nejzdařilejší službu pro mobilní telefony s technologií WAP.
Vítězové soutěže Zavináč 2000 o nejlepší služby a osobnosti českého internetu
Vítězové soutěže Zavináč 2000 o nejlepší služby a osobnosti českého internetu
KategorieVítězDalší nominovaní (bez určení pořadí)
PortálSeznamAtlas, Centrum
ZpravodajstvíiDNESLupa, Neviditelný pes
ZábavaNovinky.czFlashfun, Fudge
SlužbaJustice.czeBanka, Mapy Atlas
Web firmy nebo institucePoslanecká sněmovnaŠkoda Auto, Ministerstvo vnitra
WapiDNESClick, Juice
PodnikatelRoman StaněkIvo Lukačovič, Jiří Hlavenka
Webový designérTom VildAdam Hauner, Tomáš Moščák
NovinářOndřej NeffMiloš Čermák, Jiří Peterka
Internetový obchodAlbumCityShop.cz, Vltava
Hlasování uživatelů o osobnost roku Ondřej Neff

Překvapivě dobře si v souboji s komerční sférou vedly internetové služby nabízené státními institucemi. Stránky Poslanecké sněmovny porazily v souboji o nejlepší firemní či úřední prezentaci ministerstvo vnitra a mladoboleslavskou Škodovku.

Za nejlepší internetovou službu pak byla zvolena Justice.cz, fungující pod ministerstvem spravedlnosti, nabízející například obchodní rejstřík nebo registr úpadců.

Zavináče uděluje občanské sdružení Akademie českého internetu, jehož zakládajícími členy jsou publicisté Miloš Čermák, Petr Matoušek a Milan Šíma. „Z prvního ročníku mám velmi dobrý pocit. Myslím, že se podařilo to hlavní: upozornit na zajímavé projekty a dát dohromady poměrně široké spektrum osobností, které reprezentují různé prvky a proudy českého internetu,“ uvedl Miloš Čermák.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video