Kateřina Klasnová, Dana Váhalová a Kristýna Kočí

Kateřina Klasnová, Dana Váhalová a Kristýna Kočí | foto: MF DNES

Internetová anketa hledá poslance se sexappealem, bodovaly Klasnová i Kočí

  • 81
Co spojuje poslankyně Kateřinu Klasnovou, Danu Váhalovou a Kristýnu Kočí? Rozhodně to není volební program či vzájemné sympatie. Klasnová a Kočí jsou sice z VV, ale nemohou si přijít na jméno, a Váhalová zastupuje ČSSD. Všechny byly v poledne na čele žebříčku hodnotícího poslance podle sexappealu.

S neobvyklým hlasováním přišly internetové stránky sexyposlanec.cz. "Náš web vznikl primárně pro pobavení již dost znechucených občanů, kteří až nyní vidí, jaké zástupce si vlastně zvolili, tudíž zároveň i pro uvolnění již dost napjaté politické atmosféry," řekl iDNES.cz jeden ze dvou spoluautorů Martin Bárta.

Sami tvůrci přiznávají, že stránky vytvořili také proto, aby kontroverzním způsobem přilákali návštěvníky i na své další chystané projekty, informační a naučný web.

Legendární obránce Jiří Šlégr v hodnocení překvapivě propadl

Z mužů ve Sněmovně si kolem pondělního poledne nejlépe vedli Jan Babor a Jiří Zemánek z ČSSD a komunista Stanislav Grospič. Nejméně sexappealu měl podle návštěvníků stránek Michal Janek a František Laudát z TOP 09 a možná poněkud nečekaně sociální demokrat a bývalý hokejista Jiří Šlégr.

Po zveřejnění informace o existenci webové stránky se do hlasování pustily stovky čtenářů a pořadí se neustále mění. Po šestnácté hodině byly na čele Jana Radová, Vlasta Parkanová (obě TOP 09) a Květa Matušková z KSČM.

Vzor si tvůrci vzali z Velké Británie, kde funguje podobný web hodnotící poslance nikoliv za jejich politické výkony, ale podle sexappealu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video