Integrovaná doprava se rozšíří o další linky

Praha - O nové autobusové spoje se od 16. června rozšíří pražská integrovaná doprava, jejíž linky obsluhují střední Čechy. Informovala o tom společnost ROPID, která dopravu v Praze a okolí organizuje. Mezi železničními stanicemi v Českém Brodě a Úvalech začne jezdit přes Doubravčice autobus číslo 423.

Linka číslo 424 pojede z Úval přes Dobročovice a Škvorec do Třebohostice. Autobusy budou navazovat za vlakové spoje Českých drah. V souvislosti s tím bude jezdit autobus číslo 304 z Černého Mostu jen do Úval.

Kvůli otevření dalšího velkoskladu v komerční zóně u brněnské dálnice bude z Opatova do Modletic jezdit nový autobus číslo 397. U Kauflandu bude zastavovat i linka číslo 328, která jezdí z Opatova do Říčan.

Po trase od Nemocnice Na Homolce přes Zličín do Berouna bude jezdit autobus číslo 396. V Praze zajistí přímé spojení mezi nemocnicemi v Motole v páté městské části a metrem Zličín. V několika nových stanicích budou ve Středočeském kraji zastavovat autobusy číslo 316, 323, 421 a 422.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video