Diskuze

E-šmejdi letos odčerpali z účtů miliardu. Banky zkouší také ověřování hlasem

Čechům zatím v letošním roce internetoví podvodníci vysáli z účtů kolem miliardy korun, vyplývá to z nového Indexu bezpečnosti, který publikuje Česká bankovní asociace (ČBA). Hackerských útoků stále přibývá, bankám kromě vzdělávacích kampaní pomáhá také technika hlasové biometrie, kterou odhalují umělé nahrávky cizího hlasu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

"Karetní společnost Visa se denně potýká se zhruba dvěma miliony kyberútoků. Podle Františka Jungra, ředitele produktové divize Visa pro střední a východní Evropu, jim mohou úspěšně čelit hlavně díky schopnosti využívat transakční data z více než čtyř miliard platebních karet ve spojení s umělou inteligencí, kterou společnost používá už třicet let"

30 LET UI, ještě tu o karlkulce, já sám jsem začal používat počítače v roce 1985, takže vím čeho byla technika schopná

0 0
možnosti
Foto

P51a32v76e49l 37M95o31l94í29k

7. 11. 2023 13:28

Anketa o tom, zda-li byl někdo okraden podvodníkem, je nevěrohodná, protože dost lidí nepřizná své selhání a podlehnutí vábení Sirén z kyberprostoru, kde jim-poškozeným nepomáhá ani jejich inteligence, vzdělání a životní zkušenosti, protože povětšinou jde o nové podvodné triky, mimořádně sofistikované, s nimiž se lidé zatím nesetkali. E-podvodníci v tomto moderním a vysoce účinném podvodném počínání jsou velmi kreativní a stále víc bezohlední, koneckonců oni nastavují zrcadlo bezohlednosti morálně padlého polistopadového režimu, ve kterém už nyní je prakticky vše zakázáno nebo přikázáno v rámci budování polistopadové diktatury pod knutou Bruselu. Právě tento systém vyhovuje podvodníkům v kyberprostoru, kde orgány činné v trestním řízení se pohybují jako badatelé s páskami na očích, kteří si nevidí ani na špičku nosu. Počítačoví podvodníci mají značný znalostní náskok před svými pronásledovateli z orgánů činných v trestním řízení. Ovšem přes všechno snažení e-šmejdů jsou tito mimořádně zdatní zločinci s jimi způsobenými škodami jen pouhými troškaři proti vládním fialovským gaunerům, kteří jsou takřka geniální ve vytváření svého škůdcovského resp. sabotérského potenciálu. V které zemi je realizován kvazi-génius zla a škod tak, že vyrábí nejlevnější elektřinu a přitom má pro své spotřebitele tutéž levnou elektřinu zdraženou tak, že je nejdražší atd.. Totéž platí o potravinách, které jsou nejdražší a přitom v nejhorší kvalitě. To je vizitka vládnutí vlády Fialy.

1 0
možnosti
IF

I45v57a74n 56F53u74č60í82k

7. 11. 2023 12:25

Podle mne platí to, co dětem vštěpují rodiče. Nebrat si od cizích lidí bonbóny. Pokud někdo cizí volá, je to z 99% šmejd nebo podvodník. V případě 1% je vhodné stejně zavěsit a volat do banky, pojišťovny, atd. zpět a ověřit oč jde. .

5 0
možnosti
Foto

E-šmejdům se dá ubránit, ale vládním šmejdům bohužel nikoliv. Ti už obrali každého fest i když to někteří zaslepenci nechtějí přiznat a ještě jim hloupě tleskají.

7 2
možnosti
PK

Biometrie hlasem... v dnešní době AI, která umí Váš hlas napodobit z jedné krátké věty?

Je tam nějaká ochrana to samozřejmě, ale....

5 0
možnosti
ZV

Blbost těchhle lidí musela bejt potrestaná.

5 0
možnosti