Hvězdičkový Imperial ovládla nová firma

Ostrava - Novým vlastníkem čtyřhvězdičkového ostravského hotelu Imperial, který je od loňského března v konkursu, se od 1. července stala společnost Orco Hotel Development. Ta odkoupila veškerá práva, věci a majetkové hodnoty sloužící k provozování hotelu, jehož řízením pověřila kyperskou společnost Horizon Hotels. Jak nový ředitel hotelu Tomáš Startl, Horizon plánuje připojení hotelu do uznávaného světového řetězce.
Do dvou let jej pod patronací majitele hodlá dovybavit. Společnost Orco působí ve střední Evropě od roku 1991. V současnosti má pobočky v Praze, Budapešti a Varšavě. Orientuje se na rezidenční ubytování, pronájem kancelářských prostor a hotelnictví.

Horizon Hotels je kyperská manažerská společnost specializující se na management a franšízing. Působí v osmi evropských zemích. Je hlavním poskytovatelem licence společnosti Days Inns Worldwide pro střední a východní Evropu.

Hotel Imperial se 139 pokoji a novým kongresovým centrem patří k největším luxusním hotelům v centru Ostravy. Do svízelné finanční situace se dostal po nákladné rekonstrukci v roce 1995, kdy investor neodhadl únosnost úvěrového financování a asi o 15 procent překročil investiční výdaje.

Návrh na konkurs, který byl vyhlášen 24. března 2000, podaly Česká spořitelna a stavební společnost IPS. V roce 1998 Hotel Imperial hospodařil se ztrátou takřka 27 milionů korun. V roce 1997 zařízení zaznamenalo ztrátu 28 milionů korun.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video