Hasiči evakuovali kvůli požáru pyrotechniky obchodní dům

Ú s t í n a d L a b e m - V obchodním domě Labe v Ústí nad Labem vypukl požár ve stánku se zábavní pyrotechnikou. Hasiči kvůli hustému dýmu celý obchodní dům evakuovali. "Zatím máme velice kusé informace o příčinách. Nyní hasiči rozebírají strop, kam se dostala část hořící pyrotechniky," řekl před šestnáctou hodinou zpravodaji iDNES operační důstojník ústeckých hasičů. Při požáru v největším obchodním domě stotisícového krajského města nebyl nikdo zraněn.

Požár údajně způsobil neukázněný zákazník. "Do stánku hodil zapálenou petardu. Najednou se odtud začaly ozývat výbuchy a pak se vyvalil dým," řekla Milena Křečková, která prodává nedaleko vyhořelého stánku.

Od hořících petard nakonec chytl i stánek a pojízdné schody, o které se opíral. Všechna patra obchodního domu, kde se v té chvíli pohybovaly stovky zákazníků, zahalil dým.

Hasiči a policisté evakuovali okamžitě dům
Přivolaným hasičům a policistům se však během několika minut podařilo celý obchodní dům evakuovat. Nikdo neutrpěl zranění, ačkoli mezi zákazníky vypukl zmatek.

"Moje sestra tam byla s malým dítětem a tiskla jej k sobě, aby se mu nic nestalo. Během evakuace ji stačili okrást," tvrdila žena před obchodním domem. Oheň se hasičům podařilo zvládnout během dvaceti minut.

Obchodní dům již dnes neotevře. "Vevnitř je zakouřený. Později sem za asistence mohou jen prodavači a majitelé obchodů, aby si je zavřeli," uvedl velitel zásahu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video