Hanka proti všem

První návrh daňové reformy vzal za své. Poslankyně Hana Marvanová řekla jasné ne připravované reformě daní a dala tím najevo, že ani ona není žádné ořezávátko, jak se vyjádřil pan Gros o své straně. Dokázala, že se i ona dovede postavit komukoliv v parlamentním ringu. Nezpronevěřila se svým voličům a zcela jasně,. rezolutně obhájila program Unie svobody, který o navýšení daní nikdy nepojednával.
Poslancům ČSSD  jednoznačně vrátila  vybranou smeč, kdy  jí potupně navzdory koaličním dohodám volili na třikrát  do místa místopředsedkyně parlamentu. Mnohým ztuhly  jízlivé úsměvy a orosilo se jejich čelo nad  vlastní neschopností si udělat pořádek ve vlastních řadách, kdy i jim chyběl poslanec pan Kavan.
O to více  paní Marvanovou překvapily odsuzující projevy vlastních spolustraníků, kteří za křeslo v křehké  vládě jsou ochotni  prodat své ideje proklamované po mnoho let na předvolebních mítincích. Nedůstojné výzvy k odstoupení z mandátu každému v mnohém napoví,  jak smýšlí tito pánové.  Nic jí tedy nebrání se v případě dalšího nátlaku svých straníků stát nezávislou poslankyní a svým mandátem  čelit  dále  návrhům proti svému volebnímu programu.
Faktem je, že kdyby opustila mandát, jistě by se neubránila  pozdějšímu skandalizování a diskreditaci své osoby  od podobných lidí, kteří  již jednou dokázali v kauze Olovo, že svou práci dokonale umí. Stále  jsou  jistě  v řadách  vládní  strany  jako spící buňky , mnohdy i jako  předsedové regionálních organizací, ačkoli figurují v Cibulkových seznamech.
Vládní straně tedy nezbývá, než se jasně vyprofilovat, zda být vládou menšinovou či se  veřejně spojit s komunisty a dát tak jasně najevo  voličům, že z levého středu je snadnější cesta k levému břehu. Levicový převozník  pan Grebeníček  dodal  ke svým idejím panu premiérovi i své telefonní číslo, aby v případě  pravicové povodně ochotně  zavezl  ohrožené středolevicové  straníky do bezpečí svého přístavu  na  sladění  programu či případnou koalici nejen při hlasování v parlamentu.
Přitom stačilo tak málo a nejitřit vášně milionářskou daní, jejíž výnos pro státní pokladnu je zanedbatelný a byl  do návrhu umístěn pouze  demonstrativně za účelem  plnění levicového programu. Jak to tak vypadá , hrozí  v teplém podzimu levicové vládě  debakl ve vládnutí  a zřejmě i v komunálních volbách, podobný jako postihl před několika měsíci  nejsilnější pravicovou stranu.
 

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video