Gang registroval auta na falešné doklady

Praha - Čtyřčlenná skupina podezřelá z organizování podvodů s kradenými luxusními auty skončila v rukou pražských kriminalistů. Tři muži a jedna žena, kteří údajně padělali doklady k odcizeným osobním vozům vyšší třídy, hlavně značek Audi, Mercedes a BMW, působili převážně v hlavním městě a Středočeském kraji.

"Padělali nabývací doklady, technické průkazy a plné moci, jejichž pomocí luxusní vozidla registrovali na cizí osoby," uvedla Iva Knolová z pražské policie.

Lidé, na něž auta převedli, o tom však neměli ani tušení. Zaregistrované kradené vozy skupina používala pro svoji potřebu nebo je prodávala na základě padělaných plných mocí.

Policisté navrhli vzít muže do vazby, ženu chtějí stíhat na svobodě. Kriminalisté, kteří případ vyšetřují, odhadují způsobenou škodu v řádech milionů korun.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video