Taktické cvičení v Brně

Taktické cvičení v Brně - Zásahu se zúčastnil i policejní vrtulník. | foto: Monika Tomášková, MF DNES

FOTOSTORY: Hasiči v Brně „evakuovali“ tisíce lidí

  • 13
Hustý dým stoupající z oken, lidé volající ze střech o pomoc. Tak vypadalo středeční odpoledne v jedné brněnské výškové budově. Hasiči, policisté a zdravotníci nacvičovali zásah při mohutném požáru. Navzdory informační kampani, která cvičení předcházela, vyděsil dým řadu Brňanů.

FOTOGRAFIE ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM
autor: Monika Tomášková (MAFA)

Taktické cvičení v Brně
FOTO: Petr Horn

"Jde o taktické cvičení," řekl iDNES mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Dodal, že se ho účastnilo zhruba sto profesionálních hasičů a několik desítek policistů a zdravotníků.

Taktické cvičení v Brně

Scénář byl jednoduchý - psychicky narušený člověk založil ve dvanáctém poschodí požár, který se rozšířil i do vyšších pater. Na místo okamžitě vyrazily jednotky integrovaného záchranného systému.

Taktické cvičení v Brně

"Součástí cvičení byla i evakuace tří tisíc lidí," přiblížil Haid. Hasičům pomáhal i policejní vrtulník a speciální auto s 52 metrů dlouhým žebříkem.

Taktické cvičení v Brně

Podle informací mluvčího si mohutný požár vyžádal 40 "mrtvých" a osmdesát "zraněných".

Taktické cvičení v Brně

Záchranáři chtěli svoji práci prověřit do posledního detailu. Simulovali proto i přetížení telefonních linek na dispečinku.

Taktické cvičení v Brně


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video