David Limberský oznamuje rozlučkový benefiční zápas, který se uskuteční 17....

David Limberský oznamuje rozlučkový benefiční zápas, který se uskuteční 17. května 2022 v plzeňské Doosan areně. | foto: Martin PolívkaMAFRA

Státní zástupce obžaloval Limberského z vydírání, hrozí mu až osm let vězení

  • 65
Státní zástupce obžaloval fotbalistu Davida Limberského a další tři muže z vydírání. Všichni čtyři muži jsou podezřelí z toho, že pod pohrůžkou zbraně vymáhali po muži z Karlovarska čtyři milionu korun. Peníze muži poskytl Limberský na nákup výpočetní techniky k těžbě kryptoměn. Termín hlavního líčení soud zatím nestanovil.

Obžalovaným za vydírání v případě odsouzení hrozí až osm let vězení.

Karlovarští policisté obvinili čtyři muže z vydírání loni na podzim. Podle nich v Karlových Varech loni vyhrožovali střelnou zbraní jinému muži, po kterém chtěli vrátit peníze.

Ve druhé polovině září se čtveřice obviněných mužů údajně sešla s dvaatřicetiletým mužem v jedné z karlovarských kaváren. Obviněný muž chtěl znovu do určitého termínu vrátit peníze, mladší muž ale opět nabídl předání koupené techniky.

Průšvihář i legenda. Loučí se Limberský, král západu

„Následně se měl do sporu vložit sedmatřicetiletý muž, který měl začít dvaatřicetiletému muži vulgárně nadávat a po chvíli ho ohrožovat střelnou zbraní. Poté ho měl zbraní udeřit do horní poloviny těla. Přitom měl po dvaatřicetiletém muži požadovat vrácení finančních prostředků,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Napadený muž musel být ošetřen v nemocnici.

Vyšetřování případu policisté ukončili počátkem letošního roku. Bývalý hráč Plzně a národního týmu Limberský v březnu serveru Lidovky.cz potvrdil, že pročítá policejní spis, a odhadl, že soudní jednání bude v září. „Budu tam prokazovat svou nevinu,“ řekl tehdy webu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video