Diskuze

Šéf opoziční ODS Fiala volá po návratu k volbě prezidenta parlamentem

Lídr nejsilnější opoziční strany ODS Petr Fiala přišel s nápadem, aby se Česká republika vrátila k volbě prezidenta parlamentem namísto přímé volby hlavy státu všemi občany. A to právě v době, kdy prezident Miloš Zeman komplikuje situaci vládě, když více než měsíc nevyhověl návrhu, aby odvolal ministra kultury Antonína Staňka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

L66a13d88a 15N98o82v39a59k

10. 7. 2019 20:12

na to už je pozdě..., dřív mohl národ spílat politickým stranám za nějakou šílenou volbu.. a přitom prezidenta respektovat.. Teď už bude prezident vždy rozdělovat ať ho zvolí kdo chce...

0 0
možnosti
ZB

Naopak je dobře, že je prezident volen lidmi a ne Parlamentem.

1 0
možnosti
MS

M39a35r58k 82S69t45e44i59n

9. 7. 2019 15:48

Kde se vzal, tu se vzal prof. politologie (původní aprobací myslím historie - bohemistika) a emeritní rektor MU, takový nechlapský, neslaný ani nemastný úspěšný synek - mazánek, ťuňťa svých rodičů, produkt takového toho měšťanského brněnského domácího naivního štěstíčka, zakouřené židovským ghettem, kde maminka a tatínek mají vždycky pravdu, i kdyby to byla sebevětší blbost a podobné názory publikuje veřejnosti a pod tímto krytím si zatím tým Dona Pabla upevnil svou pozici na brněnské radnici. Návrat kmotrů v masovém měřítku se sice nekoná, ale mírný vzestup je patrný.

1 0
možnosti
Foto

Fialovi se nelíbí výsledek přímých prezidentských voleb, tak volá po jejich zrušení. Ještě, že ODS skončila ve volbách "o chlup" druhá, jinak by volal i po zrušení voleb do dolní komory.

O zrušení přímých voleb do Senátu by ani volat nemusel, k těm stejně nikdo nechodí, pouze, chtějí-li se občané zbavit obzvláště otravných politiků.

Pan Fiala si neuvědomuje, že není předsedou vlády ani NSDAP, ale pouze ODS.

0 0
možnosti
LF

Šéf opoziční ODS Fiala volá

a lid veřejný ho má za

;-D

3 0
možnosti
PO

On by byl Fiala nejraděj zrušil volby úplně. Lid je podle nich hloupý a nekvalifikovaný. Jejich představa demokracie je kouzelná.

7 1
možnosti
MZ

Jedno se Fialovi upřít nedá. Díky jeho permanentním nesmyslům je stále vidět.

4 1
možnosti
VK

Zremě příjemné vzpomínky na zàkulisí.

3 1
možnosti
VR

Vytváří solidní oslí můstek mezi přímou volbou a Zemanovým porušováním ústavy. Přání otcem myšlenky.

1 0
možnosti
JU

J92a45n 77U39l75r10i49c94h

8. 7. 2019 23:01

V každém případě není změna způsobu volby prezidenta politicky zajímavé téma.

0 0
možnosti
LN

Prezident hraje hru, dělá nátlak na socialisty, aby vystoupili z vlády a mohl tam instalovat svoje lidi.Pomůže to jemu i Babišovi. Ministr zahraničí otočí kormidlo na Východ a Okamura, který bude vládu podporovat, si vynutí referendum o odchodu z EU a NATO. Rusové dostaví Temelín a Dukovany... Babiš bude mít vliv na vnitro skrze Pecinu, který se stane ministr vnitra.V současné době se šetří reklama na Čapí hnízdo za téměř 300 milionů a nikdo krom vlády neví, jak dopadl zemědělský audit. Pokud k žádostem o zastavení stíhání ve věci Čapí hnízdo bude třeba něco došetřit, tak policie "došetří". Proto by socialisté měli ve vládě zůstat.

2 5
možnosti

Jedna otázka je. Kolik lidí to ve finále ocení? A druhá. Zda mají skutečně možnost ve vládě něco obhájit a ochránit. Stačí se podívat koho Hamáček dosadil na šéfa GIBS. Nejsem si jist, že jejich ustupování salámové metodě Babiše a Zemana vedlo k nějaké ochraně práva.

0 0
možnosti