Falbr poprvé otevřeně kritizoval vládu

- Nejsilnější odborová centrála, Českomoravská konfederace odborových svazů, která dosud socialistickou vládu šetřila, poprvé otevřeně kritizovala některé ministry. Její šéf Richard Falbr dokonce prohlásil, že odbory možná brzy budou požadovat odvolání ministrů, kteří nepracují dobře. Odmítl udat konkrétní jména, ale kritizoval práci úřadů ministrů Davida a Grégra.

"Na činnosti dnešní vlády lze dnes již hodně kritizovat," řekl Falbr ve spojitosti s možnými změnami ve vládě. Na mušku si vzal především resort průmyslu a obchodu, který vede Miroslav Grégr. "Plán na obnovu těžby uranu je nesmyslný," prohlásil Falbr. Nelíbí se mu ani stav ve zdravotnictví. "S kým se nám naopak dobře jedná, je ministr práce a sociálních věci Špidla," dodal.
Falbr hovořil zejména o ekonomických problémech ve společnosti a o těch, kdo nesou, podle něj, za ně odpovědnost. "Jestliže někteří politici mají tu drzost a vystupují s tím, že za současnou ekonomickou krizi může Bašta, nebo Tošovský, musím vystoupit a říci, že za to může první Klausova vláda," řekl
Předseda konfederace se zároveň zmínil o Zprávě o stavu země, která stále čeká na schválení vládou. "Jak je možné, že vláda dodnes tuto zprávu neschválila," posteskl si Falbr.
Za to, že některým manažerům rostou astronomicky platy, můžou prý podle Falbra právě odbory. "Je to věc odborů, aby tam, kde rostou manažerům platy a podnik neprosperuje, na vedení tlačily ," řekl. "U státních podniků je nutno si to vyřídit s vládní stranou," dodal Falbr.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video