Diskuze

Vojtěch ukázal novou eRoušku 2.0. Lidi upozorní na rizikové kontakty

Začátek září si ministerstvo zdravotnictví vybralo k představení nové aplikace eRouška 2.0, která má upozorňovat ty, kdo si ji stáhnou, na rizikové kontakty, které by krajské hygienické stanice nikdy nemohly identifikovat. Půjde i o zcela neznámé kontakty nakaženého koronavirem v městské hromadné dopravě či na koncertě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Už vidím babičku, 75 let, jak to stahuje do svého historického mobilu....

0 0
možnosti
MM

Mam tuseni ze to cele opet bude k nicemu. Nikdo nedonuti lidi aby si to nainstalovali a pouzivali. Nikdo nedonuti infikovane aby to pouzivali.

Ale hlavne -pokud je nekdo infikovany a neni otestovan, tak o tom aplikace nic nevi. A pokud je pozitivne otestovan, a ma aplikaci a ta o jeho pozitivnim testu vi - tak co clovek ktery ma karantenu dela venku a jeste ve spolecnosti jinych lidi?

0 0
možnosti
KV

Jaký je rozdil mezi erouskou a sdílení polohy na mapy.cz?

0 0
možnosti
RJ

eRouška žádnou polohu nezjišťuje a nikam neposílá. Pracuje jen s Bluetooth (přes který vidí jiné mobily s aplikací eRouška).

0 0
možnosti
DZ

A do IT se sype a sype. Uz se tesim na verzi 32.0

0 0
možnosti
MB

Díky, raději mapy.cz- eRoušku 1 jsem si nainstaloval a ani přes podrobné čtení návodu mi nefungovala a neregistrovala BT zařízení v okolí. Odinstalováno a druhý pokus už dělat nebudu.

0 0
možnosti
TW

A proč by měla?

0 0
možnosti
MZ

Naskocila mu tam Razova?

0 0
možnosti
ML

Nejhorší na tomhle všem je, když si člověk uvědomí, kolik peněz stojí zbytečnosti, které tato vláda produkuje jak na běžícím pásu.

6 0
možnosti
JB

Další pomatenost této aplikace k ničemu: Na křižovatce bude váš mobil přes BT v "kontaktu" se všemi dalšími řidiči sedícími ve svých autech v rozsahu cca 10-15 metrů.

Jeden z těch řidičů bude mít pak někdy Covid a všichni kolem něm dostanou upozornění, že byli v kontaktu s nakaženou osobou :-P

2 1
možnosti
MM

Měří se intenzita RSSI. Tím se dá definovat celkem dobře blízkost zařízení.

0 0
možnosti
MV

M23i81l30o57š 67V74í68t

1. 9. 2020 17:23

Úplně k ničemu :

a) každý nemá iPhone nebo Android (tlačítkový tel, MS,...) !

b) ne všichni si stáhnou aplikaci a budou mít trvale spuštěno Bluetooth !

c) nakažený i kdyby používal eR.-2.0, by se snad neměl pohybovat na veřejnosti ? !

1 4
možnosti
LZ

a)kazdy ne, z prstu cucam odhad ze tak 30-60% lidi ano. A kdo nema tak nema, vsak to neni povinne, nebo snad chcete aby kazdy dostaval kvuli karantene nejake specialni elektronicke zarizeni?

b) ne vsichni chtej, to je pravda, stejne jako u bodu a) - co tedy navrhujete jako alternativu?

c) jde o to ze ta setkani budou ulozena tudiz kdyz dnes zjistite ze jste nakazeny a zustanete doma tak aplikace upozorni lidi kteri se s vami setkali vcera, pred tydnem atd.

0 0
možnosti
MH

A při tom taková blbost, že?

0 0
možnosti