Důvěřujme odborníkům, vedení města a zastupitelům

Skutečně byla započata rekonstrukce Žižkovy ulice v Hořicích. Do ulice,která patří k těm nejstarším v Hořicích, kde jsou domky již několik let podmačovány přetékající kanalizací, vjela těžká mechanizace. Ani v jednom domku se na jeho stav nebyl podívat statik a i přes tuto skutečnost bylo vydáno stavební povolení.

Kdo ponese odpovědnost, pokud něco někde spadne ? Co se bude dít, až tudy bude jezdit vibrační válec ?
 
Rekonstrukce se provádí z důvodů záplav přetékající kanalizace, která je přetížená. Avšak při této rekonstrukci by mělo dojít k výměně "svršku" a ponechání této kanalizace. Na akci je vyčleněno asi 15 mil. Kč !
 
Informovanost občanů o této "akci" je téměř nulová !

S rekonstrukcí město Hořice opravdu spěchá. V pondělí 23.8.2004 začala rekonstrukce distribuční sítě NN, dnes je 1.9.2004 a zatím není k této činnosti vydáno stavební povolení a až bude, nabyde právní moci nejdříve za 3O dní.Dokončení této kabelizace však bude asi příští pátek 12.9.2004. Zatím jde o "černou stavbu".
 
Jak to je s tvrzením našeho starosty, kdy uvádí "vše probíhá podle stavebního zákona a v souladu s právními předpisy" ?
 
Vedení města sice mění "tvář města", ale jen tam, kde to je vidět. Mělo se začít s rekonstrukcí inženýrských sítí, připravovat kanalizaci na stav, že nebude do budoucna jednotná, ale zvlášť dešťová a zvlášť splašková, která půjde přes čističku. Na kanalizaci nikdo nemyslel ani v nedávné době, kdy se budovala nová ulice A. Hlavatého a nebyl do ní uložen patřičný kanál: Dnes se to musí řešit opětovným kopáním a to vedle v "zeleném pruhu", aby se nemusela tato vozovka narušit. Opětovné kopání a zasypávání výkopů značně prodražuje veškeré rekonstrukce a zbytečně poškozuje přilehlé stavby.

Vše toto ve mně budí dojem, že město Hořice nemá patřičnou koncepci a že v zastupitelstvu a vedení města je nedostatek odborníků. !


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video