Důstojník Hradní stráže čelí více obviněním

Praha - Čtyřiatřicetiletý důstojník Hradní stráže, který je podezřelý z pokusu o znásilnění vojáka základní služby, čelí dalším obviněním. Vyšetřovatel mimo jiné zjistil, že již v minulosti zřejmě znásilnil dva vojáky, kteří to ze strachu neohlásili. Důstojník u Hradní stráže pět let působil jako psycholog, nyní je ve vazební věznici.

Nyní je podezřelý ze dvou znásilnění a tří pokusů o znásilnění.

Policie ho dále obvinila z vydírání, omezování osobní svobody a omezování práv a chráněných zájmů vojáka.

"Pokud bude shledán vinným, pak mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let nepodmíněně," řekla policejní mluvčí Iva Knolová.

Policie důstojníka zadržela 7. března a o den později proti němu zahájila trestní stíhání.

Skandály Hradní stráže
Poslední obvinění důstojníka z pokusu o sexuální obtěžování není jediným skandálem, který je spojován s Hradní stráží. Před více než rokem se na Hradě vyšetřovala aféra s šikanováním vojáků. I když bylo obviněno deset vojáků, nikdo nebyl odsouzen. Velitelé Hradní stráže proto řešili šikanu jen kázeňskými tresty. Podrobnosti o tomto případu čtěte ZDE.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video