Z modrého osobního auta zbyl vrak.

Z modrého osobního auta zbyl vrak. | foto: HZS Pardubického krajeMAFRA

Na silnicích zemřelo za poslední dva týdny víc lidí než jindy za celý měsíc

  • 3
Za posledních 14 dnů si dopravní nehody v Česku podle údajů z policejních statistik vyžádaly 36 životů, to je víc než za některé předchozí měsíce. V pátek mluvčí policie Petr Vala potvrdil, že po čtvrteční nehodě na D2 u Hustopečí na Břeclavsku zemřel po převozu do nemocnice motorkář středního věku.

Nehoda na D2 ve směru na Slovensko se stala kolem 18:30, motorkář havaroval do svodidel. Záchranáři ho zraněného přepravili do nemocnice letecky. Provoz na dálnici byl zastavený asi dvě hodiny.

Před sjezdem na Hustopeče se utvořila podle policie asi pětikilometrová kolona, která se začala rozjíždět po zprůjezdnění dálnice, zhruba kolem 20:30.

Tři mrtvé a dva zraněné si vyžádala čtvrteční nehoda na hlavní tahu z Čech na Moravu nedaleko tunelu Hřebeč. Ten museli uzavřít kvůli vážné nehodě kamionu a tří osobních aut. Na místě zasahovali záchranáři. Silnice byla několik hodin uzavřená. Provoz byl obnoven po 9. hodině večerní.

Čtyři mrtví na hlavním tahu na Moravu, po střetu aut boural ještě motorkář

Počet obětí nehod za posledních 14 dnů už převýšil statistiky na některé měsíce. Jde o vyšší počet než například za celý letošní únor s 26 mrtvými nebo duben s 30 mrtvými a stejný jako za celý březen.

Čtyři dny za poslední dva týdny patřily s pěti mrtvými k nejtragičtějším dnům za poslední půlrok, šlo o víkendové dny. Ve čtvrtek při nehodě tří osobních aut a jednoho nákladního u Moravské Třebové na Svitavsku zemřeli tři lidé.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video