Premiér Paroubek

Premiér Paroubek | foto: iDNES.cz

DOKUMENT: Paroubek o Topolánkově nabídce

  • 48
Jiří Paroubek tvrdí, že se nedočkal přijetí své výzvy k duelu předsedou ODS Mirkem Topolánkem. Požadoval televizní diskusi, Fórum Hospodářských novin, které mu nabídl Topolánek, nepovažuje za vhodné místo pro vzájemné klání.

Vážený pane Topolánku,

oceňuji míru básnické invence, s níž jste mou výzvu k přímému osobnímu duelu nazval útěkem. Poznávám v tom ruku mistra slova a myšlení nenechávajícího se svazovat skutečností. Určitě mi to pomůže i při snaze o pochopení volebního programu Vaší strany, s čímž jsem zatím měl, jako člověk spíše racionální, značné potíže.

Čas ani místo přijímat nemusím, ve všech uvedených případech už jsem to udělal dávno. Jde o již dříve dohodnuté a potvrzené termíny standardních televizních programů, nikoli duel, který jsem Vám navrhoval. Odmítnout nabízené střetnutí lze mnoha způsoby. Beru na vědomí, že toto je Váš způsob, kterým mi sdělujete rozhodnutí neutkat se v sérii přímých předvolebních debat.

Pokud se jedná o Vámi nabízené Fórum Hospodářských novin, podotýkám, že má výzva se týkala televizních diskusí a nikoliv novinových fór. Domnívám se, že televizní debaty jsou mnohem vhodnější formou klání mezi námi. Na rozdíl od novinové diskuse, která je v každém případě nakonec v tištěné podobě zákonitě zkreslená, televizní duely umožňují divákům, aby argumenty diskutérů vyslechli bez zprostředkování.

Kdykoli budete mít zájem a vyberete si i jiné téma, jsem připraven o něm diskutovat. Znovu opakuji, že termíny televizních diskusí 21. května, 28. května, 31. května a 1. června byly již potvrzeny.

Jiří Paroubek

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video