Dětská nemocnice v Motole je v havarijním stavu. Ilustrační foto.

Dětská nemocnice v Motole je v havarijním stavu. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Dětská nemocnice Motol získá od vlády 450 milionů

  • 14
Vláda na středeční schůzi přidělila dalších 450 milionů korun na rekonstrukci dětského areálu motolské nemocnice v Praze. Požádal ji o to ministr zdravotnictví David Rath. Kabinet dosud vyčlenil pro Motol přes miliardu korun.

Budova motolské nemocnice, kde se léčí hlavně vážně nemocní malí pacienti, je v havarijním stavu. Závady představují velké riziko.

Špičková dětská nemocnice dostala na přestavbu peníze od vlády už loni. - více zde

Po třiceti letech nepřetržitého provozu bez zásadnějších oprav jsou v budově na denním pořádku havárie topení, prasklé stoupačky a mnohé jiné akutní závady. Opravy si žádají stále větší finanční náklady.

Navýšení státních peněz vysvětluje Rath tím, že nestačí jen odstranit havarijní stav. Podle něj je potřeba vytvořit prostory, které do budoucna umožní zavádění nejmodernějších léčebných postupů a technologií.

Důvodová zpráva také uvádí, že další navýšení nákladů stavby způsobil také růst DPH pro stavební práce z pěti na 19 procent.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video