ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Nikola Hronková, MF DNES

Informační systém Czech POINT měl výpadek, služby byly nedostupné plošně

  • 4
Služby informačního systému Czech POINT byly v pondělí ráno nedostupné, výpadek potvrdilo ministerstvo vnitra. Problémy měly pobočky po celé republice, chybové hlášení udával i web systému. Podle mluvčího vnitra byla oprava výpadku záležitostí několika desítek minut.

Výpadek systému potvrdil portálu iDNES.cz mluvčí ministerstva vnitra Ondřej Krátoška. „Pracuje na jeho odstranění, takže by to mělo být brzy zase funkční,“ uvedl před devátou hodinou. Po obnově doplnil, že výpadek trval pár desítek minut.

Krátoška také potvrdil, že se problém týkal poboček na celém území republiky. Vzhledem ke krátké době výpadku nespecifikoval, jaké problémy způsobil.

Ze systému Czech Point lze získat například výpis z katastru nemovitostí či rejstříku trestů. Kontaktní místa Czech Point jsou v Česku na více než 7 300 místech, lidé je najdou například na obecních úřadech, na přepážkách České pošty nebo u notářů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video