Jiří Čunek při rozhovoru s Michaelou Jílkovou

Jiří Čunek při rozhovoru s Michaelou Jílkovou | foto: David Port, MF DNES

Čunek získal podporu Hradce, Jihočeši neutrální

  • 36
Kandidáta na předsedu KDU-ČSL Jiřího Čunka podpořila v jeho snaze o získání křesla královéhradecká organizace strany. O hlasech pro senátora a vsetínského starostu se rozhodovalo také na jihu Čech. Tamní delegáti se rozhodli nechat členům volnost.

"Je to člověk, který je schopen něco udělat a rozvířit možná stojaté vody. Je to také o generační výměně v čele KDU-ČSL, které je myslím třeba," řekl podle ČTK k podpoře Čunka předseda hradecké krajské organizace Jiří Hanuš.

Na post místopředsedů Východočeši navrhli bývalého vicehejtmana Vladimíra Dernera a Pavla Bělobrádka z Náchoda.

"Krajská organizace dále navrhuje na funkci místopředsedy, respektive 1. místopředsedy poslance Jiřího Carbola a Tomáše Kvapila a podporuje kandidaturu hejtmana Stanislava Juránka," sdělil mluvčí Tomáš Zdechovský.

Jihočeši zůstali bez vyhraněného názoru
Čunka už  na předsedu strany nominovali lidovci z "mateřského" Zlínského kraje. - více zde

Na případné podpoře Čunka a Vlasty Parkanové při volbách do předsednictva strany se už dříve shodli na své krajské konferenci také pardubičtí lidovci.

Naproti tomu jihočeská organizace KDU-ČSL v sobotu nepřijala žádné usnesení týkající se kandidáta na stranického předsedu. Svým členům tak nechala při volbě nového šéfa strany volnou ruku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video