Titulní stránka časopisu Trend z května 2010

Titulní stránka časopisu Trend z května 2010 | foto: Repro: časopis Trend 5/2010

Čti Paroubkův časopis, podpoř ČSSD na Facebooku. Uvidíš jednání klubu

  • 174
ČSSD si po vzoru občanských demokratů zřídila skupinu podporovatelů. Jmenuje se Přátelé sociální demokracie, má teď přes sedm set lidí. Za svou činnost ve prospěch oranžových dostávají bonusové body, odměnou může být třeba exkurze do Lidového domu, na jednání stínové vlády či poslaneckého klubu.

Přátelé sociální demokracie, jak se skupina jmenuje, se mohou podílet na předvolebních kampaních strany, mohou se setkávat se stranickými představiteli a dostávají pravidelně elektronický magazín pro sympatizanty.

Bližší informace mohou zájemci najít na webových stránkách skupiny. Když se zapojí do programu "Pomáhám sociální demokracii", sbírají body a mohou se účastnit různých letních setkání s politiky, exkurze do parlamentu či do Lidového domu.

PŘÁTELÉ ČSSD

Zájemci o členství ve skupině sympatizantů ČSSD musejí splnit několik podmínek. Musejí být starší 15 let, musejí být z Evropské unie a nesmějí být v žádné politické straně včetně sociální demokracie.

Mezi aktivitami, za které lze body získat, patří podle webu pomoc při mítincích, registrace do sociálnědemokratické skupiny na Facebooku, ale také roční předplatné časopisu Trend nebo Literárních novin. V čele redakční rady Trendu stojí někdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Literární noviny jsou na ČSSD zase napojené přes exministra zemědělství Jana Mládka ze společnosti PSI, která je jejich menšinovým vlastníkem.

Za body Přátelé sociální demokracie nabízejí například návštěvu Evropského parlamentu, stáž ve sněmovním klubu, senátorském klubu nebo v Lidovém domě, den s některým z představitelů ČSSD nebo účast na jednání poslaneckého klubu či na zasedání stínové vlády.

ODS představila sympatizující Modrý tým už loni v dubnu. Strana TOP 09 má pro své příznivce stránky mytop09.cz. Věci veřejné mají své registrované stoupence, kteří se mohou podílet na rozhodování strany.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video