Vladislav Husák, kandidát na post policejního prezidenta

Vladislav Husák, kandidát na post policejního prezidenta | foto: Michal Sváček, MF DNES

ČT: Kandidát na policejního šéfa tajil nehodu řidiče

  • 28
Vážný kandidát na policejního prezidenta Vladislav Husák chtěl před dvěma lety zatajit nehodu svého řidiče. Muž po havárii odmítl dechovou zkoušku. Husák, jenž při nehodě v autě nebyl, žádal dopraváky, aby se o kolizi nedozvěděl policejní prezident Jiří Kolář, uvedla Česká televize.

Záznam Husákova telefonátu s dispečinkem, v němž Husák žádá, aby o nehodě nebyl informován "knírač", Kolář nicméně získal.

"To mě znepokojilo a taky jsme si to okamžitě vyříkali," řekl Kolář ČT. Husáka tehdy nijak nepotrestal, prosadil však, aby byl od policie propuštěn jeho řidič. - více zde

Husák uvedl, že si obsah svého telefonátu s dopravním dispečinkem podrobně nepamatuje.

Ministru vnitra Františku Bublanovi dva roky stará kauza nevadí, neboť Husák u nehody přímo nebyl.

Jiný postoj zastává místopředseda ODS a stínový ministr vnitra Ivan Langer. "Pokud by se ukázalo, že k něčemu takovému došlo, vnímal bych to jako vážný problém," řekl.

Kolář v pondělí ve funkci skončil. Zastával ji do své červnové rezignace téměř sedm let a stal se tak zatím nejdéle sloužícím polistopadovým policejním šéfem.

Bublan dosud neoznámil, kdo Koláře v nejvyšší policejní funkci nahradí. Favoritem je právě Husák.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video