Letáky ODS Hypercena – Jen s námi máte jistotu vysokých cen se objevily v Hypernově v Písku.

Letáky ODS Hypercena – Jen s námi máte jistotu vysokých cen se objevily v Hypernově v Písku. | foto: MF DNES

ČSSD rozdává letáky v obchodě bez povolení

  • 420
Letáky s nápisem "ODS Hypercena – Jen s námi máte jistotu vysokých cen" se objevily v Hypernově v jihočeském Písku. Leták srovnává ceny potravin za vlády ČSSD a ODS – například u kilogramového kmínového chleba je sociálnědemokratická cena 18,50 koruny a cena ODS je 25,50.

Předvolební letáky z dílny ČSSD s dalším letákem jihočeského lídra sociálních demokratů Jiřího Zimoly se v prodejně objevily přesto, že zde jejich rozdávání nikdo nepovolil. Majitel obchodu se zřejmě bude bránit.

"Ahold je apolitická organizace a nepodporujeme žádnou politickou stranu. Prověříme, jestli byla distribuce legální," řekl Libor Kytýr, mluvčí společnosti Ahold, které patří Hypernova.

Krajský lídr Jiří Zimola popřel, že by o distribuci letáku věděl. "Nic o tom nevím, mám najatou společnost na předvolební kampaň, ale žádný takový příkaz jsem nedal," řekl Zimola.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video