Cizince měli převádět i policisté

- Pět lidí, kteří měli umožňovat průchod cizincům Českou republikou bez platných víz, zadržela inspekce ministra vnitra a vnitra a kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Mezi těmito pěti zadrženými byli i dva policisté. Všichni byli obžalováni ze čtyř trestných činů včetně účasti na zločinném spolčení. Jeden ze zadržených, občan Lybie, měl na ruzyňském letišti zajišťovat migrujícím cizincům průchod na české území.

Pět lidí, z toho dva policisty ve věku 28 a 29 let, zadrželi v pátek odpoledne pracovníci inspekce ministra vnitra a kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Podle policejní mluvčí Ivany Moosové měli zadržení za úplatu umožňovat vstup do České republiky cizincům bez platných dokladů. Byli obviněni ze čtyř trestných činů včetně účasti na zločinném spolčení. Jeden z obviněných, třicetiletý občan Lybie, měl spolu s dalšími osobami "zajišťovat" na ruzyňském letišti migrujícím cizincům průchod na české území.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video