Citrón proměnil soud ve frašku

  • 42
České Budějovice - Před soudem v Českých Budějovicích stanul Karel Rziepel - najatý k vraždě Sabiny Slonkové. Recidivista s přezdívkou Citrón proměnil soudní líčení s Karlem Srbou a dalšími obžalovanými ve frašku. Za neukázněnost dostal dokonce od předsedy senátu Slavomíra Cirhana pokutu 10 tisíc korun.

Rziepel od počátku vypovídal tak, jak si, alespoň podle reakcí, přáli obhájci Karla Srby.

Svědek několikrát rozesmál soudní síň. Poprvé, když přinutil deset minut čekat přítomné, až vykoná potřebu na záchodě.

Předsedovi senátu pak odmítl sdělit, komu z policistů nahlásil zadání vraždy a dokonce mu sám začal klást otázky.

Uvedl, že na sobě nosí neustále nahrávací zařízení. Když je chtěl Srbův obhájce vidět, ukázal diktafon.

Citrón rozesmál i Srbu
Karel Srba se po výslechu Rziepela poprvé od pondělí usmíval, Srbova manželka si musela při některých odpovědích zakrývat obličej.

Nejhůř snášel výslech Michal Novotný, který už na začátku procesu přiznal, že dostal zakázku na likvidaci Slonkové od Tomšovicové a předal instrukce se semtextem právě Rzieplovi.

Tomšovicová nařkla Srbova obhájce

Soud probral povahy Srby a Tomšovicové
Soud už dopoledne vyslechl znalce z oboru psychologie a psychiatrie. Jejich posudky se zabývaly povahami hlavních obžalovaných - Evy Tomšovicové a Karla Srby.

Znalci, kteří vypracovávali pro advokáty Karla Srby posudek Tomšovicové, tvrdí, že žena má bujnou fantazii a sklony ke lhaní. Právě Tomšovicová tvrdí, že vraždu zadal Karel Srba.

"Nesouhlasím s hodnocením Tomšovicové jako osoby s bájnou lhavostí a fantastikou. Pokud chce, vypovídá pravdivě," řekl před soudem psycholog Slavomír Hubálek.

Kritizoval, že Srbovi obhájci předložili posudky od znalců, kteří vůbec s obžalovanými nemluvili.

U Srby poukázali znalci na jeho anomální rysy povahy. Má sklony k narcisismu a hromadění majetku. Na Tomšovicovou měl podle znalců dominantní vliv.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video