ilustrační snímek | foto: ČTK

Mapa zlobivců. Trojku z chování mají častěji žáci v chudých okresech

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Snížená známka z chování je nejpřísnější trest pro nejproblémovější žáky, které nenapravilo ani několik napomenutí. V některých regionech jde o naprostou výjimku. Jenže pak jsou v republice místa, kde mají v průměru jednoho takového žáka v každé třídě.

Celkem 4,2 procenta žáků se sníženou známkou z chování mají ve čtyřletém průměru hned dva okresy – Teplicko a Znojemsko. Oproti premiantovi mezi regiony, kterým je Zlínsko, je to propastný rozdíl. Sníženou známku z chování má na Zlínsku v průměru pouze půl procenta žáků základních škol, tedy zhruba jedno dítě z dvou set. Učitelé na Zlínsku tak kázeňské problémy řeší horší známkou až osmkrát méně častěji než jejich kolegové z Teplicka a Znojemska. Vyplývá to z dat České školní inspekce, která tyto údaje sleduje.

Na to, zda nejsou žáci v některých městech trestáni přísněji než v jiných částech republiky, nejde jednoduše odpovědět. Každá škola má právo řešit kázeňské problémy po svém.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video