Lehké oteplení by mělo přijít ve středu, jaro až v dubnu. Ilustrační foto.

Lehké oteplení by mělo přijít ve středu, jaro až v dubnu. Ilustrační foto. | foto: Michal Žák, iDNES.cz

Čekání na jaro ještě znepříjemní mrazy

  • 32
Meteorologové předpovídají na konec víkendu citelné ochlazení. Noční teploty klesnou až k minus patnácti, odpolední se vyhoupnou těsně nad nulu. Ve druhé polovině příštího týdne se jen mírně oteplí. Jara se tak dočkáme teprve v dubnu.

ČTĚTE TAKÉ:
Tání může zatopit sklepy, varovali hydrologové

V sobotu se udrží odpolední teploty dva až šest stupňů nad nulou, ale v noci se ochladí a v neděli bude mezi minus 3 až plus jedním stupněm. Občas i zasněží.

Noc z neděle na pondělí bude mrazivá. Teploty klesnou k -6 až -10 stupňům, pod jasnou oblohou až k minus 15. Pondělní a úterní odpoledne bude oblačné s občasným sněžením. Teploty se jen lehce přehoupnou přes nulu.

Na druhou polovinu příštího týdne meteorologové předpovídají proměnlivou oblačnost, občas sněžení a teploty 1 až 6 stupňů nad nulou.

"V poslední březnové dekádě očekáváme zpočátku spíše méně oblačnosti a jen ojediněle se srážkami, od středních poloh sněhovými," řekl iDNES Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu.

Odpolední teploty by se po dvacátém březnu měly pohybovat zpočátku mezi dvěma až osmi a postupně se oteplí na 6 až 12 stupňů.

Nástup teplého jarního počasí bude pozvolný. Začátek dubna podle meteorologů přinese aprílové počasí s občasným deštěm nebo přeháňkami, na horách ještě sněžení.

Nejvyšší denní teploty se na začátku nového měsíce vyšplhají jen k 5 až 11 stupňům, postupně se oteplí na 9 až 15 stupňů Celsia.

Předpověď počasí

Aktuální předpověď najdete na pocasi.idnes.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video