The Washington Post

The Washington Post - Sídlo redakce prestižního amerického deníku. | foto: Profimedia.cz

Bývalý šéfredaktor Wall Street Journal povede Washington Post

  • 1
Amerika zaznamenala šéfredaktorský přestup roku. V čele proslulého listu The Washington Post od září stane Marcus Brauchli, který donedávna vedl redakci neméně proslulého ekonomického deníku The Wall Street Journal.

Podle oznámení The Washington Post povede sedmačtyřicetiletý Brauchli redakci tištěného listu i jeho internetového vydání. Předtím je ovšem musí spojit, což byl náhodou poslední úkol, který ho čekal v The Wall Street Journal.

Nahradí Leonarda Downieho, který před dvěma týdny oznámil, že odejde do důchodu po 17 letech v čele redakce jednoho z nejvlivnějších amerických deníků.

Brauchliho jmenování je pro komentátory o to překvapivější, že The Washington Post vedli většinou novináři, kteří se vypracovali v redakci tohoto listu.

Marcus BrauchliMarcus Brauchli odstoupil z funkce šéfredaktora The Wall Street Journal začátkem roku poté, co loni koupila list společnost News Corp. mediálního magnáta Ruperta Murdocha. - čtěte Šéfredaktorem listu The Wall Street Journal byl jmenován Thomson

Z The Wall Street Journal odešel po dvaceti letech. Nedokázal se ztotožnit s Murdochovým plánem přinést na stránky tohoto prestižního listu více neekonomických a politických zpráv. Rezignaci Brauchli oznámil jen několik týdnů po Murdochově převzetí listu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video