Diskuze

Průšvih na Bulovce. Provedli potrat ženě při kontrole, spletli si ji s jinou

V pražské Fakultní nemocnici na Bulovce v pondělí došlo k fatálnímu incidentu. Personál provedl potrat zdravé ženě ve čtvrtém měsíci těhotenství v důsledku toho, že si spletl pacientky, potvrdila tisková mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Dotčený personál je postaven mimo službu. Případem se začala zabývat policie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

Stanou se věci. Třeba mně se stalo, že mne doktor poslal na odstranění cysty. V ambulanci nemocnice jsme poslouchali totálně vynervovanou sestru odpovídat na telefony, že fakt nemohou, neudělají a nevezmou, páč jsou plní, sami, a slouží již druhý den v kuse.

Uvnitř byl totálně mrtvý starý doktor, který jel jak pokazeny robot. Než jsem na sále úplně usnula já, z hrůzou jsem zjistila, že usnul on. Normálně mi spadl hlavou mezi nohy.

Po probuzení jsem nafasovala propouštěcí zprávu, ve které byl popsán i můj stav u příjmu, TT, TK, dechy, ..., přičemž mne ale nikdo nevyšetřil a samozřejmě nevím, zda mi cokoliv na sále udělali.

No a to nejlepší nakonec - když jsem po letech měnila svého gynekologa a po původním jsem chtěla přeposlat svou kartu včetně zprávy z té nemocnice, tak mi odepsal, že mne nikdy na žádnou operaci neposílal...

Hotový Matrix. Ale měla jsem štěstí, jsem vcajku a desítky let žádné cysty:-)

4 0
možnosti
VT

Kde to bylo? Před kolika lety?

0 0
možnosti
HL

Presne tohle je duvo, proc by potratari meli mit na dverich jasne napsane, ze jsou potratari a normalni gynekologie by mela byt jednoznacne oddelena, jinde, s jinymi lidmi.

3 7
možnosti
AJ

Hanicko, ta, jak říkáte "normální gynekologie" se od toho "potratarstvi" moc neliší. Nechtěla byste úplně vidět gynekologické nepotratove zákroky, i taková kyretáž bohatě stačí.

Ale pragmaticky - nejde oddělit provádění interrupcí nebo ukončování těhotenství od gynekologie. Je to intervence v oblasti, která vyžaduje stejné specifické znalosti a dovednosti, má stejná rizika, atd.

Závěrem, nezapomínejte, že se provádí i ukončení těhotenství z důvodů vad plodu nebo ohrožení zdraví ženy.

Jinak si myslím, že vytipovat nějaké "potratare", to by žádný normální lékař asi nedal.

6 0
možnosti
JE

Lékař, který zabíjí nenarozené životy, pro mě hlavně ani není lékař - protože nikoho neléčí...

4 16
možnosti
VT

Ještě že se žena může do určitého týdne sama rozhodnout a někdo to dělá.

6 2
možnosti
PK

P83e27t35r 79K57a45l70i31c25h

28. 3. 2024 22:45

Já to nechci zlehcovat. Nicméně ti doktoři a sestry jsou taky lidi a prostě se spletou, jako každý jiný ve své práci... pro ně je pacient jen maso, co pochoduje a něco porad povídá. Policie prošetří, zúčastnění dostanou podmínku, nemocnice se par let bude soudit o odškodnění, nakonec ho zaplati a stejně za 5let uz si nikdo krom té maminky nevzpomene. Jen noviny, televize a rádia mají žně, dnes jsem si to v autě poslechl jen 8x

1 0
možnosti
HL

Popsal jste pomerne presne, jak by to byt nemelo.

Lekari i zdravotnicky personal jsou zvykli si z cas na cas vyrvat prachy jen proto, ze zvani o tom, jak je jejich povolani poslanim a nasledne je pro ne clovek pochodujicim masem? Mozna ano, ale pak by za to bed nemeli brat takove platy a nebo by meli nest plnou odpovednost za kazdy svuj krok.

Plnou odovednosti myslim to, ze az se vysetri, kdo vsechno pochybil a nedodrzel standardy, pujdou si dotycni sednout natvrdo, rekneme pet let. Sestra i lekar. A trvaly zakaz vykonu prace ve zdravotnictvi.

2 7
možnosti
KL

Proc nebylo pani ktera sla na beznou kontrolu divne, ze ji prijali na luzko?

0 2
možnosti
NM

N65e12l56a 60M36a73l97á

28. 3. 2024 22:32

Vůbec nevime přesně, jak to probíhalo a co Komu bylo nebo nebylo divné.

6 0
možnosti
ŠL

Nahradit "újmu" už nikdo nedokáže, diskuze jsou zbytečné.

2 0
možnosti
KL

Ano, je to velky prusvih, ale zajima se nekdo proc k takovym pochybenim dochazi? Jedna z pricin je pretizeni nemocnic kdy maji ambulance na objednaneho pacienta 15 minut, ne u kazdeho z nich je mozne vysetreni za tu dobu stihnout, k tomu prichazi akutni pacienti ktere lekar vzit musi. Pak nekteri prijdou se zpozdenim, ze nemohli pred nemocnici zaparkovat atd. K tomu se zrusila spadovost takze nektera zarizeni jsou pretizena. Pak zdlouhava administrativa. A kdyz je v nemocnici zrovna akreditacni komise tak to uz je posledni kapka.

1 5
možnosti
HL

Tak zrovna na gynde se tolik nechvata. A pokud se chvata tak, ze se jen tak mimochodem vrazdi, pak je to spatne.

1 7
možnosti
JP

Jak se jmenujete?

Na jaký jdete zákrok?

V pořádku.

Manuál pro Bulovku mám hotový za minutu. To je to tak těžké?

1 2
možnosti
KL

Odpoved na vase otazky: ja nerozumim cesky

1 3
možnosti
JI

Ve slušnějších zemích jsou potraty zakázány. Případně se to povolí jen ve výjimečné situaci. Jen v těch morálně nejúbožejších se to praktikuje jako by běžná věc, bohužel tam ČR patří. A pokud je možné se dokonce takto zmýlit, je jasné, že se řadíme mezi úplné dno.

3 21
možnosti
JF

J79i70r46i 25F49i73n54k

28. 3. 2024 21:29

Mluvíte jen o zemích ovládaných náboženskými fanatiky.

Slušně země dávají občanům osobní svobody.

14 2
možnosti
JN

J24a65n 75N61o43v52i46c35k41ý

28. 3. 2024 21:12

Je zvláštní, že běžnou kontrolu ve 4. měsíci dělají v prostorech operačních sálů...

3 0
možnosti