Diskuze

Budoucnost pražské zoo: na lodičkách, u počítače, či při tréninku zvířat

Lidé se projíždějí na lodičkách po kanále vedoucím mezi nosorožci a plameňáky. Opodál sledují trénink slonů, velbloudů nebo lam. Ti zvídavější zase sedí v moderním infocentru vybaveném počítači, kde se o každém zvířeti v zahradě dozvědí úplně všechno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Tereszz

2. 12. 2009 14:20
Nosorožec?

Pokud vím, nedávno ZOO Praha tvrdila, že chov nosorožce vůbec nemá v koncepci a že vzhledem k chovu dvou velkých tlustokožců (slon, hroch) v podstatě nepřipadá v úvahu. Dále: jeden z důvodů, proč se bude pro slony stavět nový pavilon, je údajně snaha dostat velká, těžká a nebezpečná zvířata z dosahu povodní. Tak proč tam stěhovat nosorožce....?

Drezura mi nevadí, pokud nejde o show a předvádění, ale např. o ukázky veterinárních úkonů. To se dělá i na západě - jde spíše o to, jak se zvířata učí důvěře a kontaktům s veterináři, aby nebyla při případném zákroku stresována. Například zvířata se většinou bojí přepravních beden - formou hry odměněné pamlskem je lze naučit, aby se strachu zbavila. Tohle se již veřejně předvádí u lemurů. Pokud je drezůrou myšleno tohle, nemám námitek.

0 0
možnosti
F1

Franta 1

30. 11. 2009 12:58
Krásné vize,

do ZOO jsem chodil,abych se prošel a nekoukal na cirkusovou drezuru, pokud se budu chtít svézt na vodě,tak půjdu na vltavský parník,dělat ze ZOO safari snad ani nemyslí vážně.Pokud se některému z "Odborníků" uchazečů podaří něco prosadit,tak můžou už rovnou udělat a prodávat  panoramatické DVD a zájemci se nemusí trmácet do Troje.Jeden politický novinář je přes drezuru,druhý rovnou z krachujícího letiště (bude asi přes to co lítá),snad ten třetí alespoň ví,že by návštěvíci neměli chodit volně mezi medvědy a tygry,nebo obráceně?

0 0
možnosti
DR

Reeve

1. 12. 2009 9:05
Re: Krásné vize,

S drezúrou a spojováním zvířat do společných výběhů (kde se vzájemně napadají) nesouhlasím. Ale nějaký "vysavač na peníze" pro průměrné návštěvníky s dětmi (více možností občerstvení, více stánků se suvenýry a třeba i ty lodičky) by mi nevadil. Fejk si až příliš zvykl na štědré dotace z magistrátu, ale do budoucna nelze vyloučit, že se tenhle zdroj výrazně sníží. Nový ředitel by proto měl, dokud je ruka magistrátu otevřená, rychle investovat do něčeho, co mu v případě budoucí nouze bude přinášet alespoň nějaký zisk (restauraci, ubytování...).

0 0
možnosti