Kateřina Brožová a předseda ČSSD Jiří Paroubek, 9. června 2009

Kateřina Brožová a předseda ČSSD Jiří Paroubek, 9. června 2009 | foto: Martin Adamec, MAFRA

Brožová bude volebním lídrem ČSSD na Teplicku, dvojkou je Šlégr

  • 1266
Tepličtí sociální demokraté po několika hodinách jednání souhlasili s umístěním Kateřiny Brožové na kandidátku pro předčasné volby. Brožovou přijel do Teplic podpořit i sám předseda strany Jiří Paroubek. Herečka je lídrem ČSSD na Teplicku, dvojkou straníci zvolili hokejistu Jiřího Šlégra.

Ne všem členům teplické ČSSD se nominace líbí. Brožová svou kandidaturou totiž odsunula předsedu teplické ČSSD a současného poslance Vlastimila Aubrechta.

"Připadá mi to velice směšné," řekl iDNES.cz Aubrecht. Podle něj se jedná o výsměch všem straníkům. "Politika může někoho štvát, ale když se stane směšnou, tak je to špatné," posteskl si.

Kritizoval také argument některých kolegů, kteří naopak Brožovou podporují. "Tvrdí, že Reagan byl také herec. Ale Reagan se přece politikou zabýval dlouhé roky předtím, než se stal americkým prezidentem," kroutí hlavou poslanec.

Brožovou na kandidátku prosazoval předseda Paroubek, členové strany ale záměr kritizovali. Brožová tvrdí, že s negativními reakcemi počítala, ale že si v diskusi na okresní konferenci vše vyříkali. "Ne každému se musíte líbit," prohlásila podle ČTK.

Na otázku, zda se chce dostat na volitelné místo a pak pracovat ve sněmovně, nechtěla odpovědět. Chce prý nyní hlavně ve volbách pomoci ČSSD.

Někteří členové strany nechtěli na kandidátku ani hokejistu Šlégra - toho předtím odmítli sociální demokraté na Litoměřicku. Šlégr podpořil stranu půlmilionovým darem a dnes uvedl, že se poslancem stát chce.

Dnešní jednání bylo dlouhé a probíhalo za zavřenými dveřmi. Členové ČSSD vykázali novináře z budovy, ve které zasedání probíhalo.

O pořadí kandidátů v Ústeckém kraji ještě musí rozhodnout krajská konference. Předpokládá se, že lídrem kandidátky tu bude Jiří Paroubek.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video