Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Berní úředníci přijali úplatek 55 tisíc

Pětapadesát tisíc korun - takový úplatek přijali dva pracovníci Finančního úřadu pro Prahu-západ, které zatkli policisté. "Za peníze slíbili, že pozdrží exekuci berního úřadu," potvrdila mluvčí policejního prezidia Ivana Zelenáková. Jeden z úředníků převzal peníze v pondělí kolem čtrnácté hodiny přímo v budově finančního úřadu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Olga Hriciková

19. 3. 2002 11:26
Co s korupcí?
Normálnímu člověku je z toho přinejmenším velmi špatně,ale v našem státě je to na běžném pořádku - úplatky,úplatky a zase úplatky. Nejhorší na tom všem je ,že volby zřejmě žádné velké změny nepřinesou,protože lidé jsou nepoučitelní. Je mi z toho také velmi špatně a někdy si říkám ,už ať jsme v EU třeba se to trochu zlepší. A když ne,tak z této špíny budu moci odejít a pracovat legálně jinde.Tak má rada zní: šprtejte jazyky!
0 0
možnosti

BOB

17. 3. 2002 16:26
NEVIDITELNÁ RUKA TRHU ( MOŽNÁ ZÁMĚRNĚ) ČI " NECHTÍC " SE ZVIDITELNILA !!!
V léčce uvízly velmi malé rybky . Viděli to u svých šéfů a tak si také chtěli přilepšit . Museli být ale hloupí ( pro pouhých 55.000 .- Kč tak riskovat ?! ). Kdo se odváží na velké ryby , počínaje ministry a poslanci , i v regionech konče ??? Ta čísla za "nadstandardní přízeň" by určitě měla o nějakou tu nulu navíc . 10,000.000 .- Kč ( 10 mil. )je pro představu spodní hranice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Všichni ale nejsou úplatní . Vyjímky potvrzují pravidlo . Taková je u nás situace už hodně dlouho ( jak to říkal kdysi ten světový ekonom Klaus o těch "voňavých" penězích ??? ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
možnosti

BOB

16. 3. 2002 20:27
NEVIDITELNÁ RUKA TRHU ( MOŽNÁ ZÁMĚRNĚ) ČI " NECHTÍC " SE ZVIDITELNILA !!!
V léčce uvízly velmi malé rybky . Musely být hloupé ( pro pouhých 55.000 .- Kč tak riskovat ?! ). Kdo se odváží na velké ryby , počínaje ministry a poslanci , i v regionech konče ??? Ta čísla za "nadstandardní přízeň" by určitě měla o nějakou tu nulu navíc . 10,000.000 .- Kč ( 10 mil. )je pro představu spodní hranice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Všichni ale nejsou úplatní . Vyjímky potvrzují pravidlo . Taková je u nás už hodně dlouho ( jak to říkal kdysi ten světový ekonom Klaus o těch penězích ??? ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
možnosti

Plátce daně

16. 3. 2002 12:55
Pro pana Zhnuseného z Austrálie
Kdysi u nás dělal kontrolu berní úředník. Zaměstnanci odešli domů a zůstali jsme v mé kanceláři sami. Přišla řeč na úplatky a mě zajímalo, jestli mu někdo nabízel peníze za to, že napíše do protokolu, že nenašel žádné závady. Přiznal, že ano. Byla to firma, vlastněná lidmi z jednoho členského státu EU, se sídlem v Praze. Jednalo se o spoustu milionů korun. Chtěl jsem vědět, jestli ho lákalo si ty peníze vzít. Opět přiznal, že ano, že by ta částka vyřešila všechny jeho problémy a nemusel by už obcházet firmy a šťourat se jim v účetnictví. Považoval to ale za něco, co je v rozporu s jeho svědomím a s čím by nechtěl žít. Takhle nějak si já představuji státního úředníka. Zatím jsem se setkal s jedinou firmou, kde si o úplatek přímo řekli, ovšem nebyl to FÚ, ale jedna polostátní společnost.  Všechno závisí na konkrétních lidech a platí to zrovna tak v Austrálii, jako v ČR.
0 0
možnosti

Krutas

17. 3. 2002 12:46
Re: Pro pana Zhnuseného z Austrálie
Priteli mas velkou pravdu. Hajzlove jsou vsude na svete, ale jenom v Cesku maji vinou debilnich zakonu a svini nahore u koryt, na ruzich ustalano. Jinak Afrika a zeme byvaleho SSSR, nejsou hodny meho zajmu. Pokud se ovsem prave tam nejezdite vzdelavat, nebo s nimi nesoutezite, kde je vetsi bordel! Protoze se mi zda, ze ano, tak prave proto jsem zhnuseny. Tak a ted to vis! Ty si opravdu myslis ze si ten bernackej urednicek ty penize nevzal, pokud nelhal a byla to pravda? Jestli ano tak bych se pri te inteligenci divil, ze jsi se naucil ovladat computer. Vzhledem k tomu, ze vidim, ze to zvladas, tak to bude asi ten druhy pripad a sam tomu neveris
0 0
možnosti

Krutas.

16. 3. 2002 11:13
Berni urednici...
Je na tom snad neco noveho, nebo dokonce neobvykleho. Tihle volove meli akorat smulu, ze je chytli. Vzdyt prece v Cesku nekoupis bez vsimneho pomalu ani sirky, nebo zapalky at me tady zase nekdo neserve pro spatnou Cestinu. A neco vyridit, tak to uz hranici z drzosti nejake vsimne neprinest. Tak voco de?
0 0
možnosti

Santa

16. 3. 2002 9:24
Ale, ale
Výlevy ing. Hubálka mě skutečně dojímají, tuto firmu znám a mohu zodpovědně prohlásit, že ve většině výběrových řízení, ve kterých neuspěla, propadla právě proto, že nesplnila ani formální stránku přihlášení do výběrového řízení - odtud rozhořčování nad zákonem, který pravda není zcela bez chyb. Nevím, jak se ovšem chce tahle pidifirmička s nevalnou pověstí srovnávat Tchasem, který se specializuje na větší zakázky a jako jedné z mála ostravských firem se mu podařilo zasáhnout do tendrů, na které měly odjakživa monopol "pražské firmy" (např. výstavba koridoru), za což se dočkal patřičné mediální sprchy.
0 0
možnosti

ing Otakar Hubálek

16. 3. 2002 7:58
Korupce
Titio lidé jsou jen malým drobečkem obrovské korupční vlny ,která jako rakovina zachvátila naši společnost.Všichni to víme ,všichni o tom denně mluvíme,naši politici proti tomu skoro nic nedělají protože sami nemají čisté svědomí.stačí se podívat na zákon o zadávání veřejných zakázek. Ten úplatky úředníkům přímo nabízí .všichni se tváří jako kdyby bylo vše v pořádku.Nechci být nepříjemným radikálem ale těžko mohu vysvětlit svým zaměstnancům proč dostane zakázku firma např.TCHAS která je špínou prohnilá přesto že jsou jiné firmy lepší.těžko se vysvětluje proč nejsme zavoláni k otvírání obálek při výběrových řízení. A co na to naši novináři ? Sem tam něco špitnou ale jinak se nic neděe jako by v tom jeli s politiky napůl,nebo se mýlím ?
 
 
S pozdravem  
OTA
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště zastavila Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  20:36

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v pondělí na 27. kilometru Pražského...

Trojský koník v Evropě. San Marino se stalo základnou ruských špionů

29. dubna 2024

Premium Jeden z nejmenších států v Evropě vzbuzuje čím dál větší pozornost západních tajných služeb....

Jaká práce lidem zbyla? Spolupráci s OpenAI vedou z médií i Financial Times

29. dubna 2024  19:39

Financial Times (FT) se stal prvním významným britským zpravodajským médiem, které uzavřelo...

Špehovali, zpřístupňovali trezory. Jak se ruští „krtci“ ve Vrběticích činili

29. dubna 2024  19:34

Série výbuchů a incidentů v Evropě, včetně explozí v muničním areálu ve Vrběticích z roku 2014,...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...