Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Babiš se chce k platům politiků vrátit. Vzor vidí ve Skandinávii

Andrej Babiš, ministr financí a šéf hnutí ANO, se nechce smířit s tím, že si politici sami určují, jaký budou brát plat. A bude se k problému platů politiků chtít vrátit. „Měl by to stanovovat někdo nezávislý, tak jako je to třeba ve skandinávských zemích,“ řekl Babiš. On sám se hlasování o platech neúčastnil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

Odporný Babiš je zkázou České republiky... Dzp.

0 2
možnosti
PV

už po několíkáté se tu opakuje trend, kdy poslanci schválí zákon dočasně - tedy rychle rychle aby se k němu později vrátili a udělali jej pořádně... představte si, že tohle děláte v práci... třeba mechanik opraví kolo u auta jen tak na oko aby ho později opravil pořádně... :-P Rv

1 0
možnosti
Foto

ak by tu mala vzniknout komise pro posuzovani napr.tady platu politiku, tak do komise by mel byt prijat zastupce z rad bezdomovcu. Ti by inac meli mit pravo i na jine cinnosti. Ale bezdomovcu, ne profesionalnich bezdomovcu.

0 0
možnosti
JS

Poslanci berou moc a proto politika pritahuje sociopaty a deprivanty, kteri by si v beznem zivote vydelali sotva prumernou mzdu. At berou tolik, kolik meli pred ziskanim mandatu. A protoze jedinou smysluplnou praci poslance je stejne jen schvalovani zakonu (moc zakonodarna), ktere pripravuji z 99% ministerstva, bylo by zahodno omezit zvaneni, pauzy klubu, cestovni kancelar,  ... nakonec by se prislo na to, ze staci se sejit jednou za 14 dni na den. A to by je uvolnil zamestnavatel. Municipalni zastupitelstva se schazi treba jen 1 za 2 mesice, a to schvaluji i prevody majetku atd. Senat jako pojistka demokracie je uzitecny pouze pri zmene ustavy. Jinak jento zas jen zvanirna a cestovni kancelar, co se schazi na par dni v mesici. Tam by to mela byt pouze cestna neplacena funkce.

7 0
možnosti
ZS

Aniž bych článek podrobně četl, tak ta Skandinávie je mi příkladem. Byl jsem tam několikrát, mám tam známé a něco o tom vím. A pány Babiše a Sobotku  zde tenkrát málokdo znal.

1 0
možnosti
LC

Bohužel nemáte pravdu. "Platy v nepodnikatelské sféře" je oficiální termín a označuje platy zaměstnanců nestátních firem. A ne, podnikatelé ve smyslu vlastníků či podílníků firem nemají platy, ale podíly ze zisku, odměny, dividendy atd., které se do těch mnou zmiňovaných platů v nepodnikatelské sféře nepočítají. O házení klacků pod nohy podnikatelům jsem psal proto, že ty klacky nakonec podráží nohy těm řadovým zaměstnancům, protože podnikatel při poklesu zisku nebo zvýšení nákladů v první řadě začne šetřit na zaměstnancích. Buď jim sníží platy nebo je prostě vyrazí a ty zbývající bude o to víc dřít z kůže. To si ovšem většina těch tzv. obyčejných pracujících neuvědomuje a myslí si, že když bude stát (Babiš a Dluhoslav Sobotka) víc šlapat po podnikatelích, že se budou mít lépe. Můžete si ale být jistý, že opravdu nebudou. Naopak, protože ti nepoctiví podnikatelé si vždycky cestičny najdou a ti poctiví budou muset ušetřit na zaměstnancích. Ale kdo chce kam... Nicméně to není tématem debaty, jsem rád, že se shodnem aspoň na tom navázání platů poslanců na mzdy zaměstnanců :-)

0 0
možnosti
KK

Vážení diskutující, zase velká většina občanů tohoto státu skáče na lep takovým "podnikavcům" jako je Babiš a Sobotka.Celé toto divadlo má odvést pozornost občanů tímto "populistickým" směrem.Handrkování o platech je totiž nadmíru skvělá příležitost, jak toho dosáhnout.A mezitím se v tichosti dějí věci, které stojí daňové poplatníky řádově větší objem peněz.Například obnovitelné zdroje energií stojí ročně daňové poplatníky více než 44 miliard CZK.Obnovitelné zdroje pro vysvětlení jsou především fotovoltaika, biopaliva a vítr.A zaplatí to ve faktúrách za el. energii i ti nejchudší obyvatelé této země.Od svržení Nečase, který se snažil s tímto zvěrstvem něco udělat, uplynuly skoro 2 roky a současní "spasitelé" v tom nedělají vůbec nic.Ba právě naopak, dehonestují přes novinářskou obec ředitelku ERÚ.Proč asi?No proto, že jsou příjemci těchto "dotací".Babiš v pořadu p.Jílkové málem dostal záchvat, když byl dotázán na dotace za biopaliva.Dnes ten jistý Babiš nonšalantně vypráví lidem, jak on to s nimi myslí dobře.Lidé vzpamatujte se dřív než bude pozdě.A není to jen "podnikavec" Babiš.Je znovu a znovu potřebné připomínat, že zákon o obnovitelných zdrojích energií odsouhlasili poslanci ČSSD, KSČM a lidovci.Bohužel, mnohým z vás stačí koblihy zdarma a jste štěstím bez sebe.

10 5
možnosti
TG

naprosto souhlasim! pozornost se odvraci zamerne od mnohem zasadnejsich věci.. joooo presne vedi co mají ukazat aby bylo videt!! uvidíš jen to co chteji aby si videl. A ovce jim to zerou!! :) Stejne tak se Zemanem, krasna ukázka toho jak dobře jde manipulovat s davy.. pekne se něco zvelici sestriha okomentuje lidi to sežerou pekne to zacnou baštit a my v klidu budeme delat uplne jiné svinarny.. proto TV a takova to media jsou nejlepší nastoroj k ovladani masy lidi :) ovci..;-D

1 2
možnosti
Foto

Babiš má opět plnou hubu keců-horší je to ale s jeho pravdomluvností a relevancí toho co říká

http://demagog.cz/diskusie/301/babisuv-projev-ve-snemovne

3 7
možnosti

V95a70š45e96k 78Ř25í48h48a

5. 12. 2014 19:33

Babiš si může plácat co chce. Důležité je že pro nový návrh nehlasoval. A tím fakticky podporoval ono 26% navýšení, které nebýt ČSSD lidovců a komunistů tak ve skutečnosti nastalo.

5 5
možnosti
EV

Jsem pro skandinávský model! A platovou komisi by měla tvořit prodavačka v Jednotě někde od Bruntálu pracující na poloviční úvazek, noční vrátný a invalidní důchodce!

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14

Aktualizujeme Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...