Úplně nejchladnějším pracovním dnem bude pátek. Ilustrační foto.

Úplně nejchladnějším pracovním dnem bude pátek. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Babí léto na sebe nechá zapomenout, bude chladno a sychravo

  • 8
Teploty a slunce, které zpříjemňovaly uplynulý víkend, vystřídá tento týden ochlazení a nevlídný déšť. Na hřebenech hor bude o nadcházejícím víkendu dokonce sněžit.

"Střední Evropu bude ovlivňovat tlaková níže se středem nad jižní Skandinávií. S ní spojený frontální systém začne v úterý odpoledne od severozápadu ovlivňovat počasí u nás," řekl iDNES.cz Karel Vašíček z Českého hydrometeorologického ústavu.

V úterý bude polojasno až oblačno, na západě a severu republiky místy slabě sprchne. Během dne pak bude oblačnosti od severozápadu přibývat.

Teploměry v noci ukážou od osmi do čtyř stupňů Celsia, přes den se pak rtuť bude pohybovat mezi deseti až čtrnácti stupni v Čechách a čtrnácti až osmnácti na Moravě a ve Slezsku.

Podobně na tom bude i středa. Na většině území republiky čekají meteorologové déšť nebo přeháňky. "Teploty v noci klesnou na 11 až 7 stupňů, nejvyšší denní pak vyšplhají na 13 až 17 stupňů Celsia," dodal Vašíček.

Noční teploty ve čtvrtek budou stejné jako ve středu, ty denní spadnou oproti předešlému dni o jeden stupeň. Obloha bude zatažená, místy zaprší.

Úplně nejchladnějším pracovním dnem bude pátek. V noci naměříme devět až pět stupňů Celsia, přes den potom devět až třináct. Přidá se zamračená obloha a přeháňky.

Kdo se těší, že o víkendu se počasí umoudří, bude zklamaný. "Čeká nás proměnlivá, převážně velká oblačnost, místy déšť nebo přeháňky, na hřebenech hor srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od pěti stupňů Celsia až do nuly, nejvyšší denní pak v rozmezí od osmi do třinácti," uzavřel Vašíček. 

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video