JV

Obzvlášť zhrozeni z polarizace jsou po atentátu na slovenského premiéra všichni její tamější političtí a novinářstí pachatelé. Poslouchat Eugena Kordu, slovenského novináře jak beztrestně obviňuje o život bojujícího premiéra, že si za to může sám, posunuje hranice hyenismu za všechny hranice možného.

HD

Polarizace, rozdělení národa... to je práce hlavně médií a těch, co chtějí demokracii jen tehdy, když zrovna vyhraje jejich kandidát.

LT

Nelze souhlasit s tím, že polarizace společnosti je akceptovatelná. Polarizace totiž tolik potřebnou názorovou pestrost nepodporuje. Naopak štěpí společnost a tlačením toho co je tzv dobré a co špatné (a nic mezi tím) názorovou pestrost likviduje. Polarizace společnosti, využívaná čistě k okamžitým mocenským ziskům v těch či oněch volbách, příkopy mezi lidmi hloubí. Rozhodně není polarizace něčím, co by lidi spojovalo. Polarizace společnosti, ve které se politici západního světa zhlédli, plodí nenávist, kterou zejména main streamová média ve jménu "dobra" roky aktivně podporují. Tato média nelze vyvinit. Nesou svůj díl viny a pokud si to neuvědomí a nezmění svůj postoj, politické eskalace budou pokračovat. Je nejvyšší čas, aby se novináři opět vrátili do role hlídačů demokracie a přestali být součástí té či oné "správné" politické propagandy.

Jak to tak pozoruji, to co trvalo Orbánovi v Maďarsku 10 let, zvládne současná SK koalice za 6 měsíců. Dnešní tiskové konference vedení koaličních stran byly něco naprosto otřesného.

Foto

J73i43r93k26a 77H51o51n89c32ů

15. 5. 2024 22:53

Mě spíš přišlo otřesné, že volič opozice těžce postřelí demokraticky zvoleného premiéra.