Robert Polo - English part 2

Robert Polo - English part 2 | foto: iDNES.cz

Angličtina s Dr. Bobem: Naučte se frázi „znovu od píky“

  • 7
Dr. Bob vám v druhé lekci angličtiny vysvětlí, co jsou pořekadla. A jedno takové vás v krátkém videu také naučí. Tentokrát se dozvíte, co v angličtině znamená back to square one a v jakých situacích můžete tuto frázi použít.

Back to square one, což v překladu znamená zpět na začátek či znovu od píky, můžete používat v různých běžných situacích.


Třeba když pozvete vegetariánku do skvělé restaurace na biftek. "I brought her to this incredible steak restaurant and then she tells me she’s a vegetarian; I guess its back to square one for me," říká ve videu Dr. Bob.

. 2. lekce Dr. Boba

Poslechněte si Amíka z Floridy na iDNES.cz

V pondělí vyšla první lekce angličtiny s Dr. Bobem. V té vás moderátor Expresradia naučil idiom break the ice. Řekl vám, co znamená, a na dvou příkladech pak ukázal, v jakých situacích lze toto ustálené slovní spojení použít. - čtěte Naučte se, jak „prolomit ledy“

Příští týden se můžete těšit na další dvě nová videa s Dr. Bobem, který pro vás má opět připraveno několik frází užívaných v hovorové angličtině.

Kdo je Dr.Bob? Angličtina s Dr.Bobem


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video